maanantai 16. syyskuuta 2013

TIETOA ILLAN VIINEISTÄ...

ALBA de MURVIEDRO 2009
Maa: Espanja, Valencia
Vuosikerta 2009
Alkoholipitoisuus 12%
Rypäleet: Sauvignon Blanc, Muscat
Kuiva, kukkea, herukkainen,
pirteä, herkullinen, hedelmäinen ja erittäin raikas

Sopii aperitiiviksi, tapaksien, kala- ja äyriäisruokien, sekä riisin kanssa



ABBOTTS CUMULO NIMBUS 2007

Punaviini / AC Minervois / Languedoc-Roussillon, Ranska

Rypäle: Syrah (100 %)
Alkon makutyyppi: roteva ja voimakas
Viinikartan tyyli: Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit
Ruokasuositus: Riista, grilliruoka, lammas, juusto

Tummasävytteisen marjainen, maanläheinen tuoksu. Siinä on mustaherukkaa, karhunvatukkaa ja paahteisuutta. Runsas maku täyttää muhevalla marjaisuudella suun. Tyyliltään rustiikkista makua ryhdittävät reilut, mutta pehmeät tanniinit ja makea mausteisuus. Intensiivinen kokonaisuus jättää melko pitkän, hennosti suuta supistavan jälkivaikutelman.



VALAMON SININEN MARJAVIINI

Viherviinimarjoista ja valkoisista viinimarjoista valmistettu marjaviini

Puolikuiva, 11.5%, 0.5 l, sokeria 27 g/l
Väri vaaleanviherkeltainen
Tuoksu pehmeän herukkainen ja vivahteikas
Maku aromikas, puhdaspiirteinen ja raikkaan hapokas
Sopii hyvin mm. seuraavien ruokalajien kanssa:
Savustettu lohi
Kesäinen grillivarras
Parsakeitto
Suolaiset juustot esim. homejuusto

Suomalaiset luostariviinit on valmistettu suurella antaumuksella Uudessa Valamossa Heinävedellä. Valamon jälkiruoka-, kuohu-, puna- ja valkoviinit sekä liköörit ovat kaikki kypsyneet ja saaneet luonteensa luostarin rauhassa ja hiljaisuudessa.



DULCE de MURVIEDRO 2009

Tuottaja
Bodegas Murviedro
Maa
Espanja
Rypäleet
Moscatel (100 %)
Suositukset
Juustot, Makea jälkiruoka
Väri: kullansävyinen oljenkeltainen.
Tuoksu: intensiivinen, hunajainen, kukkainen ja makean mausteinen. Aromeissa appelsiininkuorta ja rusinaa.
Maku: makea, silkkisen pehmeä suuntuntuma, tasapainottava raikas nouseva hapokkuus, jossa tuntuu makeaa sitrushedelmää, kuivattuja hedelmiä ja rusinaa.

Sopii erityisen hyvin vaniljaisten, karamellisten ja hunajaisten jälkiruokien kanssa nautittavaksi. Myös suolainen ja kermainen sinihomejuusto tai ankanmaksa-alkupalat sopivat täydellisesti tämän viinin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi :)