maanantai 21. syyskuuta 2015

Tiistain toivottu: Suklaatuorejuustokakku











Ystäväni tilasi minulta ”sitä hyvää” suklaatuorejuustotorttua kekkereihinsä. No sehän on takuuvarma suosikki, tuskin juuri kukaan inhoaa tällaista pehmeän samettista, suklaista, juustokakkua joten eikun ohjetta jakoon!







Suklaatuorejuustotorttu


Pohjaan:

noin 200 g digestive keksejä
50 g voita

Täyte:

4 liivatelehteä
200 g taloussuklaata
1 rasia tuorejuustoa
0,75 dl sokeria 
1 rkl vettä
3 dl kuohukermaa





1. Murskaa keksit murusiksi. Sekoita murska sulan voin kanssa ja levitä seos irtopohjavuokaan.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen, jotta ne pehmenevät.

3. Vaahdota kerma ja sokeri.

4. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita joukkoon tuorejuusto.

5. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä. Liuota pehmeät lehdet kuumaan vesitilkkaan.

6. Lisää liivatevesiseos ohuena nauhana suklaatuorejuustomassaan koko ajan sekoittaen.

7. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma.

8. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään kylmässä.




VINKKEJÄ:

Neste, johon liivatteet sulatetaan, voi olla myös vaikka kahvia.
Maustamattoman tuorejuuston sijaan voit käyttää myös vaikka appelsiinilla maustettua juustoa.

Tavallisen tumman suklaan sijaan voi käyttää esim. minttusuklaata.