Mikä olisi hyvää ja helppoa leivonnaista kahvin kanssa.
Jotain vuodenaikaan sopivaa?
Tässä olisi yksi helppo ja mehevä: Puolukka-kinuskipiirakka,
jonka pohja tehdään piimäpiirakan ohjeella. Päälle ripotellaan puolukoita ja
ihanaa makeutta ja pehmeyttä tuo helppo ja takuuvarma kinuski!
PIIMÄPIIRAKKAPOHJA:
4,5 dl piimää
3 dl sokeria
100 g sulatettua margariinia
3 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
7 dl vehnäjauhoja
Päälle:
puolukoita + sokeria
Kinuski:
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
Sekoita ainekset hyvin keskenään ja levitä uunipellille.
Ripottele päälle puolukat, joihin olet lisännyt hieman sokeria.
Paista 200 °c noin 30 minuuttia.
Keitä noin 15 minuuttia kinuskia. Kinuski on valmista kun se alkaa olemaan
jämäkämpää. Jos olet epävarma, tee vesilasitesti: Tiputa kylmään veteen tippa
kinuskia. Jos se jää yhtenäiseksi pisaraksi, on kinuski valmista!
Kaada Jäähtynyt kinuski jäähtyneen piirakan päälle ”nauhoina”.
Kinuskia!!
Terveisin,
Pyhä Sylvi