maanantai 1. joulukuuta 2014

JOULUKALENTERIN 2. LUUKKU: Joulukirja


Jouluni perinteeseen kuuluu joulukirjan täyttäminen.


Aloitin kirjan teon vuonna 2008. Ostin kaupasta mustakantisen ison kierre”vihon”, jossa on valkoiset sivut ilman viivoja. Koristelin päälikannen kauniilla joulukuvilla. Joka vuosi aloitan milloin mihinkin aikaan täyttämään kirjaa. 


Kirjoitan kirjaan kaikkea mikä liittyy jouluumme: kyseisen vuoden postimerkin, sekä askartelemani korttimallin, listan henkilöistä joille kortit lähetän (kirjasta löytyy helposti myös osoitteet). Kirjaan ylös myös jouluaterialla tarjoamani sapuskat ja liimaan/kirjoitan uudet ohjeet joita kokeilin. Jos löydän jonkin hyvän jouluoluen, saa pullon etiketti paikan kirjastani. Kirjaan laitan myös muutamia valokuvia muistoksi. Kirjasta löytyy joulukuusen hinta ja se, että mistä ostettiin/haettiin/varastettiin. Jopa kinkun paino löytyy kirjasta…


Kirjoitan myös ylös, että miten joulut muutoin on mennyt ja milloin kävimme jouluostoksilla! 


Huomasin juuri kirjaa selatessa, että kahtena vuonna peräkkäin olemme aattona päivystäneet tyttäremme kanssa terkkarissa rähmivien silmien vuoksi: perskele, se on kuusiallergiaa!!!!Kirja kätkee sisäänsä siis muistoja joka joulusta. Sitä on kiva selailla ja sieltä löytyy myös varmoja vinkkejä joulun herkkuihin ja onnistuneen ja parhaan lanttulaatikon ohje! 


Kirjan perässä on mm. vanha telkkaritarjontalehti, kenties joskus Samu Sirkan joulutervehdystä ei enää tulekaan…