Kuivakakkuihin moni on kyllästynyt jo ajat päivät sitten.
Niihin kuitenkin käytetään hyviä raaka-aineita, joten päätin hieman tehdä
kuivakakkuja ”houkuttelevimmiksi”.
Nykyajan ”kuivakakut” on yhtä kuin kakkutikkarit ja
kuppikakut. Tässä tulee yksi versio
kuivakakusta: Pyhän Sylvin Espressokakku. Tein kakun pitkänmalliseen vuokaan,
josta on hyvä leikata sopivan kokoisia paloja. Kakun voi tehdä myös niin, että ei leikkaa
valmiita paloja vaan jokainen leikkaa koristellusta kakusta haluamansa kokoisen
(kakkuähkyn välttämiseksi… J
).
Kakku on hyvän makuista ja sen lisäksi se on helppo valmistaa: pohjan aineet vain sekoitetaan, ei vatkausta ja vaahdottamista!
Tämän ohjeen mukaan voi tehdä myös kuppikakkuja.
Pyhän Sylvin Espressokakku
Kuivakakku:
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2½ tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
3 munaa
150 g voita/margariinia
0,75 dl vahvaa espressoa
2 rkl espressojauhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sulata rasva.
Sekoita kuivien aineiden joukkoon muut aineet ”rivakasti”.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun (noin 2 l
vetoiseen) haluamasi muotoiseen kakkuvuokaan.
Paista kakku 175° noin tunti.
Ennen tuorejuustomoussen lisäämistä kostutin kakkua hieman
espressolla.
Kakun päälle tuorejuustomousse:
Kermaa
Sokeria
Maustamatonta tuorejuustoa
Vatkaa haluamasi määrä kermaa sokerin kanssa ja lisää
vatkaimilla tuorejuusto, jotta siitä tulee tasaista.
Itse värjäsin tuorejuustomoussen vielä punaisella
elintarvikevärillä.
Päälle sihtasin tee-siivilän läpi hieman espressojauhetta ja
koristeeksi pyöreitä valkoisia ja hopeisia strösseleitä sekä Maraboun Noblesse
suklaalastun.