tiistai 21. lokakuuta 2014

Tiistain toivottu: Pyhän Sylvin Espressokakku





Kuivakakkuihin moni on kyllästynyt jo ajat päivät sitten. Niihin kuitenkin käytetään hyviä raaka-aineita, joten päätin hieman tehdä kuivakakkuja ”houkuttelevimmiksi”.

Nykyajan ”kuivakakut” on yhtä kuin kakkutikkarit ja kuppikakut.  Tässä tulee yksi versio kuivakakusta: Pyhän Sylvin Espressokakku. Tein kakun pitkänmalliseen vuokaan, josta on hyvä leikata sopivan kokoisia paloja.  Kakun voi tehdä myös niin, että ei leikkaa valmiita paloja vaan jokainen leikkaa koristellusta kakusta haluamansa kokoisen (kakkuähkyn välttämiseksi… J ). 

Kakku on hyvän makuista ja sen lisäksi se on helppo valmistaa: pohjan aineet vain sekoitetaan, ei vatkausta ja vaahdottamista!

Tämän ohjeen mukaan voi tehdä myös kuppikakkuja.




Pyhän Sylvin Espressokakku



Kuivakakku:


5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2½ tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
3 munaa
150 g voita/margariinia
0,75 dl vahvaa espressoa
2 rkl espressojauhetta


Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sulata rasva.
Sekoita kuivien aineiden joukkoon muut aineet ”rivakasti”.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun (noin 2 l vetoiseen) haluamasi muotoiseen kakkuvuokaan.
Paista kakku 175° noin tunti.


Ennen tuorejuustomoussen lisäämistä kostutin kakkua hieman espressolla.





Kakun päälle tuorejuustomousse:


Kermaa
Sokeria
Maustamatonta tuorejuustoa



Vatkaa haluamasi määrä kermaa sokerin kanssa ja lisää vatkaimilla tuorejuusto, jotta siitä tulee tasaista.



Itse värjäsin tuorejuustomoussen vielä punaisella elintarvikevärillä.

Päälle sihtasin tee-siivilän läpi hieman espressojauhetta ja koristeeksi pyöreitä valkoisia ja hopeisia strösseleitä sekä Maraboun Noblesse suklaalastun.