torstai 10. heinäkuuta 2014

Kyl Raum o ain Raum- Kahvittelua Poroholmassa ja kierros kaupunkijunalla...

Tänään vietetty aikaa Raumalla, Poroholmassa. Jos kuulut siihen ihmisjoukkoon jotka ovat laulun sanojen mukaan teiden tukkeena, eli karavaanari, niin suuntaa toki pyörillä kulkeva kesähuvilasi Raumalle!


Poroholman lomakeskus vaikutti perin viihtyisältä paikalta! Rannassa lilluu kaksi isoa vanhaa purjelaivaa, ja ainakin toinen laiva, Kuunari Kathrina, purjehtii Rauman saaristossa, jonne voi lähteä mukaan!

Poroholmassa on hyviä ruokapaikkoja, itse testasimme Augustin Paviljonkia, joka on upea vanha pitsihuvila, ja josta saa mm. Raumalaista perinneherkkua, lapskoussia.
Lomakeskuksessa on myös leppoisa illanviettopaikka, Blomqvistin Traverna, jossa ihmisten suusta soljuu ulos suomalaisten perinneherkku, karaoke!
Istuessani kahvikupposella Ruorimiehen terassilla auringon porottaessa täydeltä taivaalta, voisin kuvitella hyvinkin viihtyväni samassa paikassa myös huurteisella. Paikka on kuulemma todella upea myös ilta-aikaan jolloin laivat ja muut ovat upeasti valaistuja!

Retkemme tarkoitus ei kuitenkaan ollut kärventää mozzarellajuuston valkoista ihoamme hiilen mustaksi, vaan hypätä kyytiin Kake kaupunkijunaan, jota ohjaili lystikäs kesäkuski. Juna tekee Rauma Sightseeingin, jonka aikana tutustutaan kaupungin legendaarisiin nähtävyyksiin. Paras osuus kulkee vanhan rauman poikki jossa voi ihailla ihania vanhoja puutaloja, onhan Rauma sentään suomen kolmanneksi vanhin kaupunki!
Netistä voi katsoa aikatauluja, mutta juna lähtee tasa tunnein La Bamban edestä. Mukaan voi toki hypätä myös Poroholman lomakeskuksesta!
Lisää kuvia Pyhän Sylvin facebook-sivuilla!
Aurinkoisin terveisin Raumalta,

Pyhä Sylvi