sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

LASTENHUONEEN REMONTTI: Valmista tuli! Jippii, jeeee!!

Lastenhuone on vihdoin ja viimein valmis :)

Koko huone meni uusiksi: kattomateriaali uusittiin, muovimatto vaihtui parkettiin, ”varasto”koppi räjäytettiin pois ja eristettiin, sillä se oli kylmää tilaa. Seinät levytettiin ja maalattiin/tapetoitiin. Huoneen valaisu uusittiin, sillä ennen ei huoneessa ollut edes kunnon yleisvaloa, saatikka tunnelmavaloa! Kalusteita hankittiin uusia mm. laatikostot ja työpöytä. Tekstiilit uusittiin ja muutenkin huoneeseen tuli hieman uutta tuulta mm. tauluja.Leikkisyys, valoisuus, kotoisuus. Sirkusteemalla maustettu nuoren neidin huone näyttää tätä nykyään tältä:


Huoneen lähempää tarkastelua:
Pintamateriaalit:

Lattia sai uuden päällysteen valkomattalakatusta tammiparketista.

Seiniin tuli valkoista maalia.
 Lisäksi yhdelle seinälle laitoin musta-valkoista raitatapettia ja yhdelle seinälle tein keltaisella maalilla "kolmiomaalauksen". 

Kahdelle seinälle sirkusilmettä tuomaan leikkasin keltaisesta teipistä lippunauhoja. Jos niihin kyllästyy, ne ovat erittäin helppo ottaa pois! Tarra on hyvä, edullinen ja helppo tapa uudistaa kodin muitakin pintoja mm. kaapin ovia, ikkunoita yms. 
Säilytysratkaisut:


Lelujen säilytykseen hankittiin kaksi Ikean laatikostoa jotka sijoitettiin niin, että ne jakavat tilan kahteen osaan: toisella puolella on tila nukkumiselle ja toisella puolella voi istuskella säkkituolissa ja katsella kirjoja tai muuten vain loikoilla ja rentoutua.Värityskirjat ja muut askartelutarvikkeet mahtuvat työpöydän laatikoihin, sekä hiekkaleluiksi tarkoitettuihin mustiin muoviämpäreihin.


Junaradan osia on kertynyt runsaasti ja ne löysivät paikkansa mustista metallisista roskiksiksi tarkoitetuista koreista.


Vaatehuoneessamme on lisäksi leluarkku ja kori pehmoleluille ja siellä ne mahtuvat hyvin olemaankin. Leluarkku voidaan tarvittaessa siirtää sängyn jatkeeksi jos niin halutaan.


Huoneen valaisimet


Ennen remppaa huoneessahan ei ollut kuin yksi valaisin. Surullista. Nyt niitä on viisi kappaletta, mutta syksyä kohden kun mennään, niin luulen valaisinten määrän lisääntyvän.

Kattoon tuli hyvää yleisvaloa antamaan kolme suunnattavaa lamppua.

Sängyn viereen tuli itse tuunaamani lamppu ja laatikostojen päälle lisäsin yleis- sekä tunnelmavaloa tuomaan harmaan pöytävalaimen.

Lukunurkkaus saattaa jossain vaiheessa kaivata parempaa valaistusta, mutta tällä hetkellä mennään itse tuunaamallani linnunpönttövalaisimella!

Työpöydälle tarkkaankin näpertelyyn soveltuva valaisin on hieman modernimpi versio entisistä koulupöydän valaisimista.  Lisäplussaa tuo myös se, että valaisimen varsi on varsin taipuvainen: valon saa juuri sinne minne haluaa!

Huoneen tekstiilit


Mukavuutta, lämpöä, pehmeyttä, akustiikkaa, käytännöllisyyttä ja haluttua ilmettä tuomaan huoneen kaikki tekstiilit menivät vaihtoon.

Koko huoneen idea lähti suuremmalta osalta valitusta pussilakanasetistä, jossa uniin saattelevat eläinaiheiset sirkustaiteilijat. Toinen puoli pussilakanasta on pirteää kelta-valkoista salmiakkiruutua.
Sängyn päällä on torkkupeittona musta-valkoinen, aikoinaan Ikeasta hankittu viltti.  Lisäksi sängyllä on pehmeyttä antamassa reilun kokoinen, iloisen värinen tyyny.

Mattoja on kolme. En ole innokas ”lasten mattojen” ostaja, mutta silti hauskuudesta ei mielestäni tarvinnut tinkiä: harmaa- valkoinen, puoliympyräkuvioinen matto on reilun kokoinen ja käytännöllinen. Pienet legot eivät menee siihen hukkaan, se on lämmin ja mukavan tuntuinen ja lisäksi siihen on hyvä koota junarataa.
Sängyn eteen halusin jotain ihanan pehmeää paljaille pikkuvarpaille ja samoin kaipasin pehmeyttä ja lämpöä säkkituolissa loikoilun yhteyteen joten niihin valitsin raikkaan valkoiset nukkamatot.
Mattojen etsiminen oli yksi haastavimmista hommista huoneessa, mutta olen valintoihini tyytyväinen-samoin huoneen asukas!

Säkkituolin päälle laitoin kaksipuoleisen tyynyn tuomaan mukavuutta.

Verhoksi valikoitui Vallilan ”Matti”- verho, jossa on myös hauska kuvio, aivan kuin siinä olisi liehuvia lippuja!Muuta mukavaa

Huoneeseen tuli muutakin ”ilmettä antavaa” edellä mainittujen lisäksi: Tein erilaisia tauluja: mustissa kehyksissä on värikkäitä sydämiä, musta-valkoista tapettia ja kulmikasta ”lippunauhaa”.

Löysin myös kaapistani vanhan eurolla ostamani kirjan, jossa oli vanhoja kuvia mm. englantilaisesta sirkuksesta, ja muista maailman sirkuksista. Kuvissa on niin norsuja kuin seeprojakin.

Syvennykseen, jonka vieressä on säkkituoli, laitoin musta-valkoprinttejä ja muita askartelujani. Voi olla, että jossakin vaiheessa vaihdan kuvat johonkin muuhun.

Askartelunurkkaukseen laitoin magneettitaulun, johon on lapsen itse helppo lisätä ne kaikkein hienoimmat taideteokset!

Huoneen koristeeksi lisäsin vielä pari koriste palloa.

Remonttia ennen otetut ja remontin jälkeen otetut kuvat:Ennen...

Jälkeen...

Ennen...

Jälkeen...


Ennen...

Jälkeen...

Ennen...

Jälkeen...

Ennen...

Jälkeen...

Mielestämme muutos oli kannattava, eikö  :D

Nyt saa vetää henkeä kun urakka on ohi.

Tarkoituksenamme on tehdä jotain pientä kesälomareissua rakkaassa kotimaassa, jotenka pientä taukoa saattaa tulla bloggailuun täällä. Pyhän Sylvin naamakirjasivuille kuitenkin pyrin päivittämään aina silloin tällöin jotain hauskaa jotenka jos et vielä siellä ole tykkääjänä, niin mene ihmeessä tykkäämään sivuistani!


Mukavaa kesän jatkoa!!
Terveisin, 

Pyhä Sylvi