sunnuntai 11. lokakuuta 2015

DIY: Puolukkalikööri
Heipodeij, pyöräytin tänään kaksoset, aloitetaan siitä. Eli, valmistin itse puolukkalikööriä (kaksi purkillista) maustumaan ja odottamaan viinan huuruisempia aikoja.
Helppoa on tämä kyllä. Ystäväni toi minulle maukkaita puolukoita ja itse poimein laivan tax freestä litran vodkaa. Nyt kun panee tämän valmistumaan, saattaa ensi vuonna cosmopolitan saada uutta makua suomalaisesta puolukasta ja venäjän lahjasta maailmalle, vodkasta. Voi tämän toki tehdä myös suomiviinasta mutta itsestäni se tuntuisi lähes siltä kuin söisi keltaista lunta, suomiviinaa kuitenkin väheksymättä!

Ohje puolukkaliköörille:


2,5 l puolukoita
1 l vodkaa
7 dl sokeria


Lado purkkeihin vuorotellen puolukat ja sokeri, päälle vodka.
Sekoittele, ravistele, sheikkaa purkkeja jotta ainekset sekoittuvat.

Nosta pytyt  viileään paikkaan ja käy välillä ravistelemassa niitä.

Muutaman kuukauden päästä siivilöi marjat pois ja kaada likööri kauniisiin pulloihin.
Itse ajattelin, että tämä saattaisi olla parhaimmillaan siinä reilu puolen vuoden päästä, miks ei vuodenkin! Tätähän voisi maustaa jollakin jännällä mausteella mutta en lähtenyt kikkailemaan tällä kertaa.

Vanhempani tekivät tällaista joskus viinimarjoista, siitä tuli herkullista!!
Hui! Minne nämä pelottavat portaat johtaa??No viinikellariin tietenkin. Onni on asua talossa jossa on kellari! Sinne purkit päätyivät mehustumaan jos ei kukaan isojano niitä sieltä kerkiä horimaan ennen valmistumista! Siellä ne muuten ovat sulassa sovussa muidenkin kokeilujen kanssa, esim. punaviinien joiden etiketit kertovat niiden olevan reilu 15 vuotta vanhoja hih : )

PS. Tölkkiin kannattaa laittaa jotain päiväystä, jotta muistaa, että milloin ne on valmistettu…..