lauantai 2. elokuuta 2014

Kumpi olikaan Barbien elämän mies? Oliko se sittenkään Ken, vaiko surffitukka Blaine?

On hauska seurata, miten oma tyttöni leikkii kavereidensa kanssa barbeilla. Samoilla joilla itsekin leikin pienenä (ja vähän vieläkin… ). Barbit ovat aika samaa kaliiperia kuin reilu 20 vuotta sitten. Vartaloa kuitenkin on pikkuisen muokattu, mutta vaatteet ovat yhtä ihguja kuin silloinkin. Tuollaisia ihania superkorkkareita kyllä ei minulla ollut silloin, mutta ehkä vaaleanpunaiset pitsisukkahousut korvaavat ne!

Omat barbini ja niiden vaatteet, sekä suuri aarteeni vaaleanpunainen Corvette, ovat kovaa huutoa tällä hetkellä! Yritin googlettaakkin autoa, mutten löytänyt. Muunlaisia barbiautoja kylläkin….

Barbien tarina


Barbie on maailman tunnetuin ja myydyin nukke, joka esiteltiin ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa 9. maaliskuuta 1959. Barbieita tuottaa Mattel Inc.

Barbie-nuken keksijä Ruth Handler huomasi, että hänen tyttärensä Barbara leikkisi mieluiten nukeilla, jotka muistuttivat aikuisia, sillä Barbara leikki aikuisia esittävillä paperinukeilla. Siihen aikaan useimmat nuket olivat vauvanukkeja. Ruth Handler ja hänen miehensä Elliot ostivat oikeudet saksalaiseen Bild Lilli-nukkeen, jonka pohjalta alettiin valmistaa uutta aikuisvartaloista muotinukkea. Nukke sai nimensä "Barbie" (koko nimi Barbara Millicent Roberts) Handlereiden tyttären Barbaran mukaan. Barbaran isä oli yksi Mattel-yhtiön perustajista.

Barbien ensimmäinen ja pitkäaikainen poikaystävä on nimeltään Ken (Carson), joka sai nimensä Handlereiden pojalta Keniltä. 2000-luvulla Barbien ja Kenin suhteeseen tuli kolmas pyörä, Blaine (Gordon), australialainen surffari, johon Barbie tutustui ystävänsä Summerin (Blainen sisar) kautta. Myöhemmin Mattel totesi, ettei Blaine ei ollutkaan Barbien poikaystävä, vaan hänen hyvä ystävänsä.
Barbien sisaruksia ovat Skipper, Chelsea ja Stacie sekä ystäviä (esimerkiksi Midge, Teresa, Christie, Summer ja Marina).

Barbiella on ollut kivikkoinen tie menestykseen. Nukkea kritisoitiin muun muassa liiasta povekkuudesta ja laihuudesta. Vuonna 1998 markkinoille tuotiinkin uusi vartalo, jossa Barbien rintoja oli pienennetty sekä lantiota ja vyötäröä levennetty. Suurta ärtymystä varsinkin keräilijöiden keskuudessa on herättänyt Barbien paisunut niin sanottu ilmapallopää: Barbien pään kokoa kasvatettiin noin 8 prosenttia 2000-luvun alkupuolella.
Ken

"Ken®, He's a Doll!" (Ken®, hän on nukke!) oli mainoslause, jolla Barbien poikaystävä Ken esiteltiin vuonna 1961. Ken sai nimensä Ruth ja Elliot Handlerin pojalta samoin kuin Barbie oli saanut pari vuotta aiemmin nimensä heidän tyttäreltään.

Vuonna 1961 nukke oli 12 tuumaa (30,5 cm) pitkä ja hänellä oli flokatut joko ruskeat tai blondit hiukset. Flokatut hiukset eivät kestäneet kastumista, joten on tyypillistä, että leikeissä olleilla Keneillä ei enää ole hiuksia tai on kaljuja kohtia päässään. Hänellä oli kuusiosainen vartalo ja siniset silmät. Hän pukeutui punaisiin uimahousuihin, korkkisandaaleihin ja mukanaan hänellä oli keltainen pyyhe. Mattel uudelleenjulkaisi hänet seuraavana vuonna (1962) valetuin hiuksin, jotka oli maalattu flokkaamisen sijaan, joten ne kestivät paljon paremmin myös vesileikkejä. Vuonna 1963 Ken koki jälleen yhden muodonmuutoksen, kun nukkea lyhennettiin ¼ tuumaa (0,6cm), tätä Kenin välivaiheen mallia kutsutaan usein nimellä Shortie (= pätkä) Ken, sillä torso oli sama kuin ennenkin, mutta jalat olivat lyhemmät ja lihaksikkaammat.

Ken toi Barbien maailman mahdollisuuden seikkailuihin ja romanssiin, mutta suhde Barbien kanssa ei ole ollut täysin ongelmaton. Myös yksilönä Ken on saanut osansa skandaaleista ja esimerkiksi vuoden 1992 Earring magic Ken sai osakseen melkoista arvostelua, mutta kuten Barbien, myös Kenin imago on pääsääntöisesti yhdistelmä viattomuutta, leikkisyyttä ja tyyliä. Toisin kuin Barbie eli Barbara Millicent Roberts, Ken ei kuitenkaan koskaan saanut toista nimeä, vaan hänen koko nimensä on yksinkertaisesti Ken Carson.Tähän loppuun pieni muotinäytös, olkaa hyvä tytöt :)!

Tapaus Hirvi.


Spray-maalaukset senkun jatkuvat ja tein hipille ja hempeilylle vastapainoksi hirven.

Vaikka planeetat ovat tällä hetkellä spray- maaluksissani ehdoton suosikki, tykästyin myös tähän hirveenkin...