sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Aikuisena kerranopitun uudelleen opettelu: Hokkarit puremaan jäätä


Joulun ajasta ollaan selvitty ja uutta kevättä kohti luistellaan kovaa vauhtia.

Päässäni soi Leevi and the Leavingsin ”Amalia”- kappale, jossa lauletaan ”kahvipöydässä sama homeinen pullakranssi, josta homeen pois voi raaputtaa. Särky hellittää, tai sen unohtaa kun tanssii. Ja muistoihinsa nukahtaa.” Nämä sanat kuvaavat aika hyvin ilmapiiriämme meidän huushollissa. Nyt olen kuitenkin saanut taas langoista kiinni ja viime viikko oli erittäin virkistävä, sillä kävin joka päivä luistelukentällä meidän pikkuisen kanssa. Valkoparta vanhapukki toi hänelle uudet söpöt kaunoluistimet sekä kypärän lahjaksi. Lähdimme niitä testaamaan viime maanantaina ja sille tielle jäätiin!

Sukset testattiin viimevuonna joka päättyi hirveään raivokohtaukseen eikä niitä silmäilty sen jälkeen kertakaan viime talvena. Tänä talvena hommaan ei tullut poikkeusta, paitsi siltä osin, että ääni oli kehittynyt kirkuvammaksi ja sukset lensivät kaaressa, toinen kuusen latvaan ja toinen naapurin perunamaalle. 
Odotukseni ei siis ollut kovinkaan korkealla saavuttuamme luistinradalle.
Tässä hommassa kävi kuitenkin toisin: hapuillen mutta lähes kaatumatta eteenpäin mentiin, maanantaina ja tiistaina puolitoistatuntia, keskiviikkona ja torstaina kolme tuntia. Melko lady, tuleva Kiira Karppi.
Asiahan on niin, että itse olen lapsena harrastanut paljon luistelua ja jäälle piti päästä päivittäin. Yläasteen tienoilla luisteluinto hiipui täysin ja hautasin hokkarini. Tuli vähän ”muita juttuja” eli siis keskityin tietenkin tuntikaupalla läksyjen tekoon ja paneuduin päivittäin maantiedon maailmankarttaan sekä planktonien elämäntapoihin ja niiden filosofisiin arvoihin. Toki harjoittelin myös äidinkielen kieliopin asioita: akkutiivi, geneettinen tiimi, essi, transvestiitti, iinessiipi, ela, illat, adessiivi, abragadabra, alla tiivi ja mitä näitä nyt oli. Mutta siis kuitenkin, keskityin ”olennaiseen”. 

Monena hyvänä vuotena olen miettinyt tekeväni comebackin jääkuningattareksi, mutta syystä ja toisesta se on jäänyt. Ja itsesuojeluvaisto on ollut korkealla. Nyt torstaina päätin voittaa palkoni ja katsoa jäätävällä katseella (keu keu…) jäätä silmiin ja nousta kaunareille. Sain ystävältä Susanit lainaksi ja vedin ne kinttuuni. Näin jo sieluni silmin miten kierin jääkentän rinnettä alas kuin tomaattisilakka sulhasen valkoisella kauluspaidalla mutta hei ei! En kaatunut, en taittanut nilkkojani, en kierinyt rinnettä alas, ei tullut hätäpissaakaan housuun. Olin kyllä varmasti erittäin huvittava näky: lyllerö sotkottamassa eteenpäin etanan vauhtia pisin jääkenttää. Se oli ihan hirveetä! 
Sinnikkäästi kuitenkin hiivein luistimillani eteenpäin maali tukenani. . . Positiivisesti yllätyin kunneivat heittäneet minua tomaateilla. Muutaman minuutin jäällä sirklasin ja sitten menin jo vaihtamaan turvalliset toppasaappaat jalkaani. Pahin tässä oli hetki kun piti horjua kopille ilman tukea! Huh! Tyyliini kuuluu olla usein nokka ruvella, mutta tällä kertaa selvisin ehjänä!Kyllä se muutaman saunaolusen viikonloppuna vaati, mutta ensi viikolla jos jää on kunnossa aion toistaa saman vielä, niin kauan kuin mahdollista ja niin kauan kunnes taas löydän vanhat taitoni kylkiluiden välistä!
Kohti uutta viikkoa ja uusia haasteita, terveisin

Pyhä Sylvi