maanantai 22. syyskuuta 2014

Edullisesti trendikäs kattaus


Tämä syksy on ollut varsin juhlavaa aikaa ja lisää juhlia on tulossa.

Päätin tehdä juhlavaan kattaukseen itse jotakin hauskaa ja trendikästä. Nyt kun olen myynyt sieluni noille spray- maaleille päätin ottaa ne käyttöön tähänkin projektiin.
Aina, kun meillä on juhlat, haluan panostaa paljon myös koristeluun. Haluan näyttävyyttä, mutta samalla kuitenkaan en halua käyttää paljoakaan siihen rahaa – kekseliäisyydellä on siis käyttöä, mutta se ei ole koskaan tuottanut minulle ongelmaa.

Tällä kertaa halusin kattauskoristeluun trendikkyyttä ja hieman ehkä glamouriakin, onhan sentään juhlat tiedossa. Nurkissamme lojui kynttilänjalkoja, jotka eivät enää olleet ilona silmilleni joten päätin ottaa ne maalitauluiksi. Kynttilöiden lisäksi tarvitsen kattaukseen paljon erikokoisia maljakoita, ja usein olen käyttänyt kirkkaita juomalaseja ja vaaseja kukille. Nyt halusin kuitenkin näin syksyllä tummentaa väritystä ja kaivoin kaapista vanhoja mainoslaseja ja ”eriparilaseja” jotka myös saivat uuden maalipinnan. Lisäksi kävin ostamassa paikallisesta seurakunnan kirpputorilta pahvilaatikollisen erikokoisia ja –näköisiä juomalaseja 5-30 sentin hintaan, jotta kukkamaljakoita olisi runsaasti joka pöydällä.

Maaleina käytin siis Mastonin korkeakiiltoista kuparimaalia, sekä mattamustaa maalia, joilla lasit ja kynttilänjalat suihkein. Maalaus oli erittäin helppo suorittaa, eikä valumia tullut. Maali myös peitti hyvin, eikä maalausta tarvinnut suorittaa muuta kuin kerran. Suihkein maalia myös lasien sisäpuolelle hieman, ettei kirkas lasi vilku kukkien lomasta.

Kukat valitsin taas tuttua kaavaa noudattaen: luonnosta haettuja, sekä kaupasta ostettuja sekaisin. Tällä kertaa päädyin valkoisiin neilikoihin ja ruusuihin, valkoiseen syyshortensiaan, joka hehkuu jo ihanan punaisena. Lisäksi laitoin vuoren kilpeä ”vihreäksi”. Pöytäliinana toimii kuparin värinen paperi, jota ostin rullana kirjakaupan loppuunmyynnistä parilla eurolla. Sen päällä on ilmaiseksi saatua tapettia, jossa on beige väritys, mutta ohuet metallinhohtonauhat tekevät siitä juhlavan.

Tämän kattauskoristelu on ”harjoituskattaus”, jotta näen miten ajatukseni käytännössä toimii. Juhlien koittaessa etsin kukkien joukkoon vielä oksaa, jossa on tumman lilat lehdet – jos vain suinkin löydän! Muuten mennään aika pitkälti näillä! Hinta ei taaskaan päätä huimaa: maalit oli alle 20 euroa, ja niistä riittää muihinkin projekteihin, lasit olivat pari euroa ja kukat noin kympin. ”Pöytäliina” oli siis pari euroa, mutta rullasta ei suinkaan mene kaikki!


Tässä hieman ennen-kuvia:


Tässä valmiit maljakot ja kynttilänjalat....