sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Tuunatut tennarit
Sain ystävältäni toimeksiannon, tennarien tuunaus.

Tennarit ovat ”paljaana” mintun vihreät joissa muutama kovis-niitti antamassa katu-uskottavuutta. Kysyin toiveita, mutta niitä ei liiemmin ollut, joten sain aikaslailla vapaat kädet. Viime kesänä tahrein omat Converset joihin hän ihastui, joten päätin napata sieltä hieman värimaailmaa (neon neon).Omat tennarini viime vuodelta löytyvät täältä!Jos jollain lailla haluan spekuloida tätä projektia, voisin kai sanoa, että työskentely oli opettavaista. Alun perin kun idealamppu sytytti tukkani tuleen, oli aikeissani tennareista muovata modernit, rock-henkiset, neonväriset, art nouveau-tyyliset Muchan taideteoksia jäljittelevät popot, mutta tekniikka sylki minua päin naamaa. Edellä mainittu sekametelisoppa varmasti hämmentää monen mieltä, mutta uskoakseni lopputulos olisi ollut huikean mahtava jos olisin osannut toteuttaa kaikki päässäni olleet ajatukset. Lisäksi kun tunnen hyvinkin tennareiden omistajan, ystäväni, olisivat ne olleet kyllä hänen tyylisensä!Kun en saanut jäljennettyä Muchaa tossuihin niin päätin hieman oikaista ja tehdä jotakin art nouveau-tyylistä kuviointia. 

Tästä(kään) ei tullut hevon v***tua ja päässäni olevaa pururataa pitkin juoksi joku vihreä mies ja käski tehdä pieleen menneestä "art nouveau"- kuviosta naisellisesti munasarjat. Jep! Hyvä ajatus! 

Omasta hulluudestani pelästyneenä siirsin tennarit pariksi päiväksi pois kulkureitiltäni enkä antanut ajatustakaan niille. Kun pulssini oli tasaantunut muutaman päivän päästä, nostin ne tukevan keittiön pöytämme päälle ja aloin hieromaan kämmeniäni yhteen. 
Naiselliset kengät eivät ajatuksena pelottaneetkaan enää yhtä paljon! Ajatus olikin täydellinen! Siitä innostuneena jatkoin alkamaani linjaa ja piirsin molempiin tossuihin ”hämähäkit”. Nyt minulla oli jo munasarjat ja hämähäkit! Kaiken kruunaa pinkit pusuhuulet ja ”F”- kirjain (female), jolla tehdään selväksi, että tossut ovat naisen!

Välttääkseni monien ihmisten sydänkohtauksen lopetin hullutukset siihen ja ”kevensin” tunnelmaa muilla argumenteilla jotka ovat vähemmän esittäviä!Nauhoiksi vaihdoin neonväriset nauhat, kuten omissanikin, sillä ne kyllä sopivat näihin täydellisesti!

Tennareihin tuli vielä tekstit: ”Real girls aren´t perfect. Perfect girls aren´t real” sekä itse keksimäni kannustus: ”Kompastuin metsäpolulla nukkuneeseen villisikaan. Minä vain nousin ja jatkoin matkaa!”Rakastuin näihin kenkiin, mutta olin ”hieman” epäileväinen, että saanko ystävältäni palkaksi mustan vai tosi mustan silmän…


Ystäväni rakastui näihin yhtä paljon kuin minäkin. Mitä voimme päätellä: molemmat ollaan yhtä hulluja!!
Ystävänpäivää!
Päätin koota blogini postauksista pienen ystävänpäiväpläjäyksen ja laittaa muutaman uudenkin idean.


Koska olen pitänyt blogiani nyt melkein puolitoista vuotta, niin kaikkea sytämmellistä on tännekin kertynyt. Laitan tähän kaikkea kivaa askarteluista, lahjavinkeistä ja kokkailuista joita voisi ystävilleen antaa.Kaikkein suosituin ystävänpäivälahja tänäpäivänä on kaiketi kuitenkin se oman ajan antaminen. 

Oman ajan antaminen voi myös olla sitä, että askartelet heille ajatuksella kivan kortin, leivot heille herkullisia muffinseja tai kokkaat kaveriporukalle vaikkapa maukkaan salaatin ja kyytipojaksi kielen mennessään vievän drinksun!
Kiire, kiire aina vaan,
meitä viepi mukanaan.
Yksi juttu sentään muista,
ystäviäs älä luotas suista.
Maailma jos murjoo kovin,
ystävän kanssa vietät tovin.
Silloin taakka helpoksi käy,
eikä mustat pilvet taivaalla näy.
Ystäviä kaikki jos olisimme,
hyvin toimeen tulisimme.
Maailmassa ystäviä tuskin koskaan liikaa on,
jos omistat yhden, on elos hyvä ja puutteeton.


Bertta Bergroth

Ystävänpäivätoivotus kortin muodossa


Jos aiot lähettää tai antaa tänä vuonna ystävänpäiväkortteja niin miten olisi tällainen sähäkkä sydänkortti, jossa väreinä yhdistyy musta, neonpinkki, sekä kulta?

Kortti on helppo toteuttaa:


Kolme geometristä sydäntä neonpinkistä paperista, yksi pehmeämmän muotoinen kultahilesoftiksesta leikattu sydän ja muutamia valmiita kultaisia sydänkonfetteja. Keskelle kultatussilla ystävänpäivätoivotus!


Mitä lahjaksi ystävälle?Löysin helpon ja hauskan pienen lahja-idean netistä: pieni söpö pupu pitää sylissään sydänsuklaata.


Netistä voi tulostaa muitakin eläimiä (täältä), leikata irti ja vaikka piirtää mallin johonkin vahvemmalle värilliselle pahville. Syliin vain sydänsuklaa ja se on siinä !Miten olisi paljon pikkuisia paperisia pöllöjä joita voisi ripustaa vaikka jonnekin?


Sydännenäiset pöllöt ovat kivoja myös kortteina! Runo taakse ja ystävänpäivätoivotus eteen J

Ystävälle voisi lahjaksi väsätä vaikka sydänaiheisen taulun, jossa tarvikkeet ovat yksinkertaiset, mutta lopputulos on sitäkin hienompi!
Jos ystäväpiiristäsi löytyy herkkusuita, voi lahjaksi tehdä vaikka toffeeta tai herkkupähkinöitä!
Oiva lahjaidea lasten keskinäiseen lahjanvaihtoon on itse tekemät ystävänpäiväleivokset, jotka tehdään vaikkapa tyhjästä pringles- purkista tai leikkelepaketista!


Mitä ihanaa syötävää kamuille ystävänpäiväiltana?Vain paras on kyllin parasta ystäville!

Kun on saunottu ja hihitetty saunasiiderin siivittäminä niin tarjoamiset voisivat olla vaikka tätä luokkaa:


Tytöt tykkää salaateista! Jälkkäriksi voisin suositella joko täydellistä suklaista kakkua, suklaisia kuppikakkuja tai itse tehtyä jäätelöä. Kummassakin vaivannäkö palkitaan! Tai hei, unohtakaa toi sana "joko" ja tehkää kaikki!!
Jaa juomapuoli?

No tottahan toki! Pyhä Sylvi on vahvasti alkoholisoitunut lipittelijä jolta aina povarista löytyy paitsi jallupullo, myös ohje johonkin tyttömäisempään juomaan. Heitänpä ilmoille viime vapuksi kehittelemäni juoman jossa pääosaa ei näyttele vain maku vaan myös ulkonäkö. Drinkki on nimeltään ”Sylvin vappuhattu” joka ei vähiten tarkoita sitä, että se runsain mitoin nautittuna nousee hattuun! Ehe ehe keu keu!
Sinä kysyit minulta hyppäisitkö sillalta
perässäni jos itse hyppäisin? 
Sanoin - En, olisin alhaalla ottamassa

sinut kiinni.