keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Polkka Jamittaa


Kemiönsaarelainen Polkka Jam voitti tässä taannoin vuoden 2014 Taito-palkinnon, joka on erittäin arvostettu taideteoliisuuspalkinto.

Polkka Jam on kahden suunnittelijan, avopari Kristiina Haapalaisen ja Sami Vähä-Ahon perheyritys, joka valmistaa muun muassa sisustustekstiilejä, postikortteja ja julisteita.

Taitoliiton raati perusteli palkintoa omaleimaisuudella, laadulla, ekologisuudella ja ammattimaisuudella. Palkitun yrityksen piti myös olla taloudellisesti kannattavaa.
Palkintoraatiin kuuluu joukko alan vaikuttajia. Raadin puheenjohtajana toimii rouva Jenni Haukio.

Polkka Jam kertoo käyttävänsä paperituotteissaan pelkkää kierrätyspaperia. Tekstiileissä pari suosii luomupuuvillaa ja puuvilla-pellavaa. Painovärit ovat myrkyttömiä.
Polkka Jam on toiminut vuodesta 2007. Pari suunnittelee kuvituksia, joista syntyy postikortteja, julisteita, kalentereita ja tekstiilejä.

Raati valitsi voittajan yhdestätoista alueellisten taitoyhdistysten ehdotuksesta. Joukossa oli pääasiassa pukeutumiseen ja kodin sisustukseen keskittyneitä yrityksiä. Joukossa oli myös kaksi soittimien valmistajaa ja yksi matkailuyrityskin.


Olin tuossa jokin aika takaperin Turussa kädentaito-messuilla ja ihastuin heidän tuotteisiinsa. Mukaani lähti tällä kertaa ihania kortteja ja nyt olen saanut iskettyä ne keittiömme liitutauluteipillä päälystettyyn kaapin oveen ja sain otettua niistä kuvia. Upeita. Hauskoja. Jamittavaa polkkaa!
Polkka Jam suunnitteli SOK:n omalle House -tuotemerkille kevään 2014 malliston.
Huvila -mallistoon kuuluu monipuolinen valikoima kattaus- ja kodintekstiilituotteita. Huvilassa nautitaan keväästä luonnon helmassa. Huvila on rennon yhdessäolon ja -kokemisen juhlaa ja hyväntuulista joutenoloa.
Tuotteet ovat saatavana Prismoista ja Sokos -tavarataloista 3. maaliskuuta alkaen.