perjantai 30. toukokuuta 2014

158 Syytä ottaa ryyppy

Vaihteeksi haluan taas usuttaa teitä juomaan väkijuomia, osittain siitä syystä että jo joutui armas aika ja suvi suloinen, osittain siitä syystä, että itse en nyt jouda nauttimaan yhtä enkä toistakaan ryyppyä, sillä huomenna on työpäivä, ja jonkunhan meistä on aina kerrallaan se tehtävä. Toisena päivänä juhlivat toiset, toisena toiset!

Tahdon pysyä vielä kirjaimessa A, koska tämä oli mielestäni yksi niistä erittäin hyvistä syistä ottaa pieni muki...
ASUMINEN

Asuminen on juomisen syyn etsijän runsaudensarvi. Tämä osuva metafora tarkoittaa, että asumiseen liittyy koko elämä, ja että koska elämä on parhaimmillaan jatkuvaa ryyppäämistä, asumiseen liittyy siis kaikki tarpeellinen.
Jos asunnon rakentaa itse, kyseessä on tunnetusti suomalainen miehuuskoe. Nimitys on sikäli suppea, että rakennusprojekti on samalla myös naiseus-, avoliitto-, avioliitto-, lapsuus- ja nuoruuskoe.
Jo perustuksen valu on aihe sankaruuden maljalle. Sen ja tupaantuliaisten väliin mahtuvat harjakaiset, joka on ikimuistoinen nautintaoikeus ja iloinen perseet olalle- tapahtuma. Kun on saatu lämpö päälle, laminaatti lattiaan, sauna kuntoon, tapetit seinään ja virallinen kirje pankilta, on syitä kertynytkin yllin kyllin.
Vuokra-asuminen ei kaivanne kovin tarkkaa kuvausta. Vuokraisännät jo sinänsä riittävät. Niiden kunniaksi voi ottaa paitsi vuokranmaksu ja –korotuspäivinä myös aina, kun lavuaarin silikonitiiviste vuotaa tai sarana narisee.
Hotelliasuminen on siitä mukavaa, että asunnossa on minibaari, jonka juomat eivät maksa mitään paitsi lähtiessä. Syy minibaarin tyhjentämiseen on miehen halu osoittaa, että hän pystyy teknisesti älykkäänä ratkaisemaan, miten koodattu kaappi avataan.


Kirjaa tarkoin plaranneena seuraavaksi kaiketi siirrymme jo kirjaimeen B. Paljastan sen verran, että hauskaa tulee olemaan jos suostutte jatkossakin istumaan Ladani takapenkillä! Yksi 158:sta syystä on Besservisseri. Jep! Oletan, että pysytte mukanani!!
Mutta nyt, nyt on kauan odotetun suvivirren aika, nouskaas seisomaan!

Suvivirsi


1.
Jo joutui armas aika
ja suvi suloinen.
Kauniisti joka paikkaa
koristaa kukkanen.
Nyt siunaustaan suopi
taas lämpö auringon,
se luonnon uudeks' luopi,
sen kutsuu elohon.

2.
Taas niityt vihannoivat
ja laiho laaksossa,
puut metsän huminoivat
taas lehtiverhossa.
Se meille muistuttaapi
hyvyyttäs', Jumala,
ihmeitäs' julistaapi
se vuosi vuodelta.


3.
Taas linnut laulujansa
visertää kauniisti,
myös eikö Herran kansa
Luojaansa kiittäisi!
Mun sieluni, sä liitä
myös äänes' kuorohon
ja armon Herraa kiitä,
kun laupias hän on.


4.
Oi Jeesus Kristus jalo
ja kirkas paisteemme,
sä sydäntemme valo,
ain asu luonamme.
Sun rakkautes liekki
sytytä rintaamme,
luo meihin uusi mieli,
pois poista murheemme.


5.
Ei vertaistasi sulle,
sä lilja Saaronin.
Suo armos lahjat mulle
ja kaste Siionin.
Kun Henkes virvoituksen
vain sielu saanut on,
keväisen kaunistuksen
se saa kuin Libanon.


( Joo, tiedetään, munki suu kuivaa jo mut vedetään viel toi viiminen, ulkomuistista TOTTAKAI!!)


6.
Maan, meren anna kantaa
runsaasti lahjojas,
tarpeemme meille antaa
sun siunauksestas.
Suo suloisuutta maistaa
myös sielun sanassas,
ain armos sille paistaa,
niin on se autuas.


    


   §§§§§-------)-----------      §§§-----)----------    §§§§§---------)--------
( kukkia... )Seuraavien kesäisten järvimaisemakuvien myötä haluan toivottaa kesälomansa aloittaville oikein rentouttavaa kesää! Kuvat on otettu Kuusamon Iijärveltä, oli aika kauniit maisemat, kelpasi istua saunan jälkeen ulkoterassilla maisemia katsellen, poroja ihmetellen ja käkien kukkumista kuunnellen.  Siellä oli aika hyvin luonnon suojissa, sillä matkaa maantielle oli enemmän kuin 10 tai 20 kilometriä J Myöskään mökkinaapureita ei tullut kinttupolulla vastaan, johtuen ehkä siitä, että niitä oli ERITTÄIN Harvakseltaan!RIEMASTUTTAVAA KESÄÄ myös niille jotka pitävät lomansa myöhemmin, tai syksyllä, tai ensi vuonna! Kesä on kaunista aikaa, satoi tai paistoi :)


Terveisin Pyhä Sylvi