maanantai 19. tammikuuta 2015

TIISTAIN TOIVOTTU: Herkullinen luomubroilerisalaatti


Täydellistä tiistaita ystävät hyvät!


Miten olisi jos syötäisiin tänään broiskua?

Johan se porsasparkakin sitä toivoi mäkkärin mainoksessa. Tässä samalla kun katselen pihalla kolmella jalalla käyskentelevää kinkkua sikaa, niin haluan jakaa teille erään tautisen hyvän salaatin ohjeen: ravitseva, rouskuva, mehukas, maineensa veroinen LUOMUBROILERISALAATTI!


Oletteko jo ostaneen L’Uomu Nokan herkullista broileria? En ole mitenkään luomutuotteiden suurkuluttaja, mutta ilahduin, kun kuulin, että entisestä työpaikastani tulee tällaista tuotetta! Wau! 

Testasin perjantaina L’Uomu Nokan rottinkirintaa. Paistoin pannulla ja lisäsin ainoastaan suolaa ja hieman pippuria. Yllätyin tosissaan sen mehevyydestä! Paistoin puolivahingossa rintoja melko kauan ja luulin niiden päässeen jo liian kuiviksi, mutta se pelko osoittautui turhaksi: liha oli erittäin mehukasta ja mehevää, maku oli tautisen hyvä! Vaikka hintaa on tietenkin enemmän kuin ns.normibroiskussa, mutta käsi sydämellä vannon sen olevan myös maultaan toista maata!

Tässä jaan teille oman herkullisen salaattini ohjeen jonka rinnalla kyllä kalpenevat edelliset broiskusalaatit!

Pyhän Sylvin herkkubroilerisalaatti


Salaatti kasataan laakealle tarjoiluvadille kerros kerrokselta.

pohjalle vihreää salaattisekoitusta (esim. Italian salaattisekoitus)
tuoretta kurkkua
tuoretta mangoa paloina
L’Uomu Nokan rottinkirintoja 1 kpl/ syöjä
punasipulihilloketta (ohje alla)
suolattuja cashew-pähkinöitä


Kastikkeeksi sekoitin maustamattomasta jugurtista ja Prima-mausteen  sweet mango & chili dippijauheesta sekoituksen joka oli kivan erilainen ja sopi tähän hyvin.

Punasipulihilloke:

punasipulia
balsamiviinietikkaa
sokeria
hieman suolaa
hieman öljyä


Freesaa pilkottua punasipulia hieman pienessä tilkassa öljyä. Lisää joukkoon sokeria oman maun mukaan, jotta hillokkeesta tulee makeahkoa. Lisää balsamiviinietikkaa tai esim. valkoviinietikkaa. Anna hautua niin kauan, että sipulit ovat pehmentyneet.Salaatti siis kootaan kerroksittain, ei sekoiteta. Päällimmäiseksi rinnat rottingille ja niiden päälle hieman punasipulihilloketta ja cashew-pähkinöitä.

Taivaallista!

Kiinnostuitko? Lisää infoa löytyy sivulta http://www.luomunokka.fi/


Rottinkirintoja, vauhtisiipiä, juoksujalkoja, sekä kokonaisia luomubroilereita saa Prismoista, suurimmista S-marketeista ja hyvin varustetuista K-kaupoista!
Laitan vielä tähän kuvan tuotteesta!