torstai 29. toukokuuta 2014

LASTENHUONEEN REMONTTI: Eristystä, edistystäHyvää helatorstain iltaa!
Remonttimme on edistynyt tänään hitaasti, mutta varmasti. Kuten jo edellä olen maininnut, niin lastenhuoneemme nurkasta ”räjäytimme” kylmän ”varastokopin” taivaan tuuliin ja tämän päivän siivuna on ollut eristää se. Viikolla kävin rautakaupasta hakemassa tykötarpeita ja nyt seinissä on villaa, lattia nostettu muun lattian kanssa samalle korkeudelle ja kattoon laitimme huokolevyä, kuten muuallakin.
Seuraavaksi olisi vuorossa vintin päälle menevän oven tuunaus raakalautaisesta paremmin sisustukseen sopivaksi ja ”uuden kokoiseksi. Se jääkööt tältä päivältä. Alan nimittäin olemaan aika rampassa kunnossa, että ehkei minusta ole enää apumieheksi, mistä aloittaisin? Noh, ensiksi kompuroin polveni. Astuin räjäytyskohdassa olleeseen ”suon silmään” eli koloon jossa oli pelkästään purua. Miten osuinkaan? Helposti! Kaaduin rähmälleni ja täräytin oikean polveni laudan reunaan. Nyt se jomottaa, kuumottaa, narisee ja on hieman turvoksissa, mutta kantaa silti norsuäidin kokoisen ruhon, joten mitään ei mennyt rikki. Sitten seuraava koukku: haimme tallissa olevilta ylärimoilta paksua ja painavaa (vaneri?) levyä ja jotenkin onnistuin sen vetämään sieltä sillä tavalla alas, että pääni oli sen alla. Kivasti hampaat iskeytivät kieleeni ja otsalohkoani jomottaa. Ja kun tämä ei vielä minulle riittänyt niin huomasin pienen kalapakkini virvelitelineessäni olevan kiinni ja halusin tutkia, että mitä siinä oli. Se oli jotenkin tiukassa ja aavistin, että pian on rystysistä nahat rullalla kun oikein kovasti vedän sitä irti. Ja niin siinä kävi, mutta vain yhdestä rystysestä. Nyt on aika tullut lopettaa remppahommat tältä päivältä että pääsee vielä huomenna työpaikalle!!

”Ruokatauolla” ollessani sain aikaiseksi taas uuden taulun. Tässä meininki on sama kuin edellisessäkin: Mustat kehykset, valkoinen passepartout ja pohjaksi musta-valko raidallista tapettia joka on laitettu hieman vinoon. Lisäksi samoja maalimalliliuskoja kuin edellisessäkin taulussa ja niistä leikattu kuvioita ja tehty ”viiriketjuja”. Tämä ”sirkustaulu” on isompi ja vauhdikkaampi kuin edellinen, mutta ne sopivat silti mielestäni hyvin yhteen…