maanantai 12. toukokuuta 2014

LASTENHUONEEN REMONTTI: Lohduton näky. Iloton ja valoton lähtölaukaus
Edellisessä postauksessani, Do What You Love, Love What You Do., mainitsinkin jo siitä, että meillä käynnistyy tyttären huoneen remontti.


Lupasin teille ennen- kuvia huoneesta ja hävettää, mutta menköön. Kaiketi lopputulokseen saadaan jotain mainittavampaa. Tässä on nyt muutamia kuvia huoneesta, kuvat puhuvat puolestaan, jotenka selityksiä ei kaiketi tarvita.Näkymä huoneeseen tultaessa. Vasemmalla on "varastokoppi", joka räjäytetään taivaan tuuliin kasalla tynamiittia. Kaunista tässä näkymässä ei ole kuin pieni ovi, josta taitaa joskus hamassa tulevaisuudessa tulla meille sohvapäytä. Tai taulukehys. Tai jotain...

Huoneen ikkunaseinä…


Seinä, josta käynti meidän makuuhuoneeseen…


Seinä, jossa ovi vaatehuoneeseen ja vasemmalla käynti alakertaan…
ONGELMAT:

Viihtyvyys on päivän sana. Mutta ei tässä huoneessa. Jos edellä näytetyistä kuvista ei saanut tarpeeksi infoa, niin kerrataanpa vielä!
Ongelmana huoneessa on kaikki:


- Valon puute:

Huoneessa vain yksi ikkuna, samaa linjaa jatketaan valaisimilla: niitä on tasan yksi!( Ja sekin lähtee maata kiertävälle radalle...)
- Pintamateriaalit:

Katto on aika järkky ja tummunut, seinissä jo polttopuuksi kelpaavaa mäntypaneelia jota tehostaa upea hopeaketun värinen puukuviota jäljittelevä sisustuslevy. Kaiken kruunaa lattia: laikukas valko-harmaa muovimatto joka imuroitaessa lähtee mukaan…


- Säilytystilan puute:

Huoneessa on leluille ja muille tavaroille aivan liian vähän säilytystilaa, vaikka osa pehmoleluista onkin vintin päällä nukkumassa talviunta.
Nykyinen kaappi on kannettu huoneeseen terassilta ja se ei tule jäämään uuteen huoneeseen. Sen sijaan unohdin kertoa, että toinen huoneeseen jäävä artikkeli on leluja pursuava arkku josta hieman karsitaan tavaraa, jotta kansi menee kiinni.
Lisäksi myös huoneen tekstiilit vaihdetaan….Lisähaastetta huoneeseen tuo mm.

- Rikkonaiset seinät: Huoneessa ei ole yhtään ehjää seinää jolla ei olisi ovea, tai ikkunaa. Tulevan huoneen matala takaseinä tulee olemaan ehjä, mutta siinäkin korkeutta vajaa metri.

- Huone on ns. läpikulkuhuone, kuten yleensä nelkytluvun talojen yläkerroissa.

- Huonekorkeus. Matalimmillaan syvennyksessä siis vajaa metri ja korkeaa seinätilaa, jolle esim. voisi laittaa kalusteita ei ole, sillä vaatekaappi jää nykyiselle paikalleen.

Pyhän Sylvin facebook-sivujen tykkääjät saivatkin jo esimakua huoneen punaisesta langasta, jona toimii sirkus- teema. Aion käyttää teemaa kuitenkin harkitusti, jotta huoneeseen ei kyllästyisi heti.

Kuvia vielä alla josta idea oikeastaan lähti: Lasten sirkusaiheinen pussilakanasetti


Huoneen idea lähti osaksi myös tekemästämme tivolireissusta. Haluan tuoda huoneeseen iloa ja riemua, toivotaan, että tavoitteet täyttyvät...Odotan innolla tulevaa lopputulosta sitten joskus! Olin malttamaton ja purin jo osan kattoa ja seinäpaneelia, jonka alta paljastui ”vähän siisti” ruskea-valkoinen ruututapetti :D