perjantai 22. huhtikuuta 2016

Täällä ollaan....Heipä hei!Mitäpä kuuluu sinulle?

Täällä vietetään vauhdikasta vauva-arkea. Miten onkaan noin ihana tuo pieni söpöläinen joka nyrkkiään massuttaa ja aina iloisella hymyllä vastaa äidille kun kysyn ”Moi, miten pyyhkii, onks tukka hyvin, näkyyks kello!” Juuri tällä hetkellä hän tuhisee vieressäni koiran unta, toinen silmä raollaan. Hän tarkkailee äidin jokaista liikettä myös nukkuessaan. Nyt se äiti otti palan suklaata, anna mullekin. Pitää olla hiljaa eikä rapistella suklaalevyn käärettä. Tasainen näppäimistön ääni on turvallisempi eikä herätä kiinnostusta, voi alkaa hyvillä mielin unten maille kunnes taas kiusallinen pikkunälkä yllättää….
Tätä kuuluu tänne. Vauva on valloittanut sydämeni.

Vauva-arjen lisäksi touhua riittää muillakin osin. Alamme kaiketi rakentamaan taloa. Ainakin tontti on jo hankittu, vaikuttaa suunnitelmalta. Pohjakin on selvillä, siitä tulisi kyllä maailman paras! Minä selailen tietysti lehtiä ja ahmin myös muualta ideoita uutta kotia varten. Mikä olisi kodissa se ”punainen lanka”. Minkälaista tyyliä. Millaiset toiminnot. Yritän kuvitella itseni joka huoneeseen ja miettiä, mitä tähän pitäisi tehdä. Kuinka paljon keittiössä kaappitila olisi tarpeeksi. Mistä pystymme rahallisesti pihistämään niin ettei koko loppuelämä kärsi. Mitä koko homma tulisi maksamaan, onko tässä mitään järkeä! Tuleeko siitä hyvä, voimmeko luottaa ammattilaisiin. Entäs tuo eteinen, siirrettäisiinkö seinää 30 cm toiseen suuntaan. Miten saan sisustuksesta ajattoman, niin ettei joka tapetti ala kyllästyttämään puolen vuoden päästä. Haluaisin vanhan ulkosaunan, miten sitä tunnelmaa saisi siirrettyä uuteen saunaan. 
Tällaisia ajatuksia uuden kodin rakentamisesta. Mitäs sitten muuta? Haaveissa olisi osallistua kansainväliseen ravintolapäivään. Tähän toukokuuhun en kerkiä, mutta ehkä seuraavaan. Toteutuuko tämä haaveeni vauvalomani aikana. Ainakin ajatuksia ollaan heitelty ilmoille… Askartelujakaan en ole unohtanut. Kauan aloittamani puuhelmikorutkin sain valmiiksi. Mietin, pitäisikö ihan myyntiin asti tehdä, noh, se ei ihan ole tämän päivän asia. Myös muita koruideoita persoonallisista koruista säteilee pääkopastani ja tottahan ainakin osaa niistä on pakko kokeilla konkreettisestikin, toimiiko vai ei. Muitakin uusia ideoita putkahtaa aina aika ajoin, milloin mistäkin asiasta. 
Käsillä tekijä ja sisustuksesta sekä muusta visuaalisesta maailmasta hengittävä ihminen ei koskaan näemmä pysty lepäämään laakereilla. Aina käy kuhina, ainakin pääkopassa. 


Pienen ihmisen maailmaan tulo rajoittaa melkoisen paljon sitä niin kutsuttua vapaata aikaa. Mutta ihanaa niin, sillä olen maailman onnekkain ihminen, olen saanut kaksi ihanaa lasta! Asioita laitetaan aina aika ajoin tärkeysjärjestykseen. Tällä hetkellä ykköspaikkaa vahvasti pitävät nuo meidän kinderit! Se asia ei tietysti koskaan muutu että lapset ovat aina ykkössijalla, mutta myönnän olevani todella itsekäs ihminen. Joku äiti päivystäisi pihalla lapsensa seurana koko ajan, minä käyn vain silloin tällöin vilkaisemassa.


Huomenna muuten aijon mennä bloggaajamiittiin, jossa luvassa kaikenlaista kivaa asiaa bloggaamisesta. Oma bloggaus takkuaa monestakin syystä. Noh, haluaisin uudistaa blogiani mm. ulkomuodoltaan. Rauhallisempi tausta teksteille sekä kuville, valkoinen.
Blogin ”tieto-osio” kaipaa myös kipeästi päivitystä.

Se mitä muuta kaipaan, on, että tekstit pitäisi olla helposti löydettävissä täältä blogista. Sivuun pitäisi saada siis lista sanoista jotka veisivät helposti tekstin luo tai tuonne ylös palkit eri kategorioille, sisustus, kokkailu yms. Olen myös harkinnut liittymistä instagramiin, se olisi nopea tapa jakaa palasia hilpeästä elämästä, kauniista ja maittavista ruoista, sykähdyttävistä sisustuksista, ties muusta hauskasta.


Kaikki tämä muutos vaatisi kuitenkin aikaa, sillä pitäisi ottaa selvää miten pystyisin tämän toteuttamaan. Olen aika poropeukalo tämän blogini kanssa ja kesti tovin ennen kuin sain laitettua esim. tuon facebook-palkin tuohon reunaan.

Joku joskus myös kyseli miten pystyy liittymään helposti blogini seuraajaksi, I don´t know…

Ehkä joskus tulee sillekin aika ja otan tämän asiakseni. Nyt on aika tosiaan hieman kortilla :D. 

Bloggaan tänne silti aina kun siltä tuntuu. Btw, vanha tietokonekin vaihtui uuteen tuossa joulun tienoilla joten kesti hieman tätäkin opetella, ihan erilainen kun rakas vanha :) Jossain kohtaa mietein myös blogin lopettamista. Sen ajatuksen harkinta-aika kesti tasan kolme sekuntia. Ehei, ei tule kuuloonkaan. Tämä on minulle rakas harrastus ja harrastukselle annetaan tasan se aika joka kussakin elämäntilanteessa on mahdollista, niinhän se menee ja pitää vain hyväksyä.

Näiden muutamien pikkukiireiden lisäksi aloin myös käymään huushollimme tavaroita läpi. Hurahdin siis pikkiriikkisen Marittamiseen, jos ymmärrätte. Kaikki sellainen tavara jolla meillä ei ole käyttöä tai muuten tuota iloa, joutaa seuraavalle omistajalle. 

Alankin tästä pakkaamaan juomalaseja jotka juuri tänään löysivät uudet omistajat. Myyn pois sekalaisen seurakunnan jotka itselle eivät ole ne ”oikeat” ja ostan tilalle ne joita tarvitsemme. Näin se homma etenee…


Niin mitkä ruuhkavuodet?


Aurinkoisia kevätpäiviä,


Terveisin Pyhä sylvi


PS. Jatkossa postaukset voisivat olla myös a) lyhyempiä tekstiltään ja b) muutama hyvä kuva, ei paria kymmentä :) .