perjantai 16. toukokuuta 2014

LASTENHUONEEN REMONTTI: "Kartta" ostoksista

Ajattelin lisätä vielä tähän viidesä minuutissa kyhäämäni kuvakollaasin, joka auttanee meitä huomenna shoppailureissussa. Tuoleja on siksi monta, koska ne pitää ennen ostosta koeistua. Tarkoitus on ostaa kaksi työtuolia, voi olla, että molemmat ovat erilaisia :)

Tulevan huoneen ilme (tässä vaiheessa suunniteltuna, voi vielä muuttua!!)

158 Syytä ottaa ryyppy


Pitkästä aikaa taas vaihteeksi, olkaa hyvät!


Arktinen hysteria

Pimeyden, sateen, kaamoksen, genetiikan, suomalaisen sisun, kännyköiden, laajakaistaliittymän, parisuhteen, koulukiusaamisen, urbanisoitumisen, Kiasman, hallituksen veronkevennysten, huonojen tv-ohjelmien, Arvi Lindin eläköitymisen, talvi- ja jatkosodan, Kari Hotakaisen Juoksuhaudantien, Euroopan Unionin, Syön hyvin, siksi laihdun-teoksen, paljastavien julkkuhaastatteluiden ja sisäisten kipupisteiden kohtaamisen prosessoivassa vuorovaikutuksessa aiheuttama krooninen tila, jonka parantumiseen ei montaa keinoa ole.


Tällaista tällä kertaa, miellyttävää viikonloppua, 
ystävällisesti,

Pyhä Sylvi
LASTENHUONEEN REMONTTI: Spurgua

Pyhän Sylvin facebook- sivuille olenkin päivitellyt pisin viikkoa kuvia remonttimme etenemisestä. Muistin kuitenkin, että on olemassa vielä ihmisjoukko jotka eivät ole lähteneet kaikkiin tämän ajan humputuksiin, kuten naamakirjaan, ja siksi on hyvä laittaa tännekkin kuvia.

Huoneen seinät on vedelty nyt henkihieveriin.
Sorkkarauta on ollut männä viikolla poikaystävänäni ja sillä olen piessyt muutaman laudanpätkän irti… Miten voikaan tulla niin pienestä huoneesta niin perkeleesti jätetavaraa? Jätesäkkikaupalla kannoimme ulos myös kutterin purua. On ainakin eristetty ennen vanhaan! Ennen vanhaan on tehty myös jotain muuta, nimittäin piirrelty seiniin. Kauniiden tapettien lisäksi löysin myös jonkun töherryksen, seissemänkymmentä luvulta peräisin olevan. En oikein saa selvää mitä siinä lukee, mutta päivämäärän ja vuosiluvun sentään ymmärsin, mikä minunlaiselle ihmisparalle ei suinkaan ole itsestään selvää. Talossa on joskus asunut saksalaisia Ahlströmillä töissä olleita komennusmiehiä. Lieneekö teksti heidän…
Tämän viikon saldona on siis riisuttu huone. Pikkukoppi ei vielä tähän kellon lyömään mennessä ole kokonaan hakattu paskaksi, mutta iltahan on vielä nuori.
Tässä remonttipuumme hedelmäsatoa…Lukisko tos "Ramasoo Leuka", eikö! GB= silloinen EB,  eli eb, on siististi cool! 


Kiva kantaa kainalossa alakertaan, nimimerikllä neulatyyny.


Mintun vihreää ja valko-ruskearuutuaPieni huone, suuri naula!!Purua, ei sentään vanhoja vaatteita niinkuin naapureilla oli ollut!
Uuutta huoneeseenHuoneen värimaailma näillä näkymin on seuraavanlainen: mustaa, valkoista, keltaista, mintun vihreää ja likaista porsasta.
Värit ovat napattu suoraan pussilakanasetistä, joita aijon ryhdittää mustalla. Mintun vihreää on huoneessa aina ollut ja sitä tulee aina olemaankin, amen!

Viimeviikon loppuna olimme kaupoilla ja käteen jäi tuleva yläkerran lattia, valkomattalakattu tammiparketti.Etsin myös monesta liikkeestä kirkkaan keltaista salmiakkiruudullista tapettia, mutta ei löytynyt. 

Kaksi keskinkertaista vaihtoehtoa kuitenkin löytyi varalle: raidallinen marimekon mallistoa, hinta 100 euroa/rulla. Toinen musta-valko-keltainen kuvioitu, 12,90 euroa /rulla. Toisessa kuvio on ehkä muuta kuin ajattelin. Toisessa hinta on muuta kuin ajattelin.
Nythän on kaiketi niin, että maalaan keltaisia raitoja ja yhdelle seinälle ehkäpä musta valkoista tapettia…
Ai niin, iso vaatekaappi mahtuu kuin mahtuukin meidän makuuhuoneeseen ja todennäköisesti se tullaan sinne laittamaan jolloin saan sille seinälle ehkäpä työpöydän….


Huomenna olisi tarkoitus lähteä ostamaan huonekaluja ja kattomateriaaleja, siinä puuhaa lauantaipäiväksi. Hankintalista on pitkä :)
Koulussa opittuja taitoja pitää hyödyntää myös näin kotioloissakin, joten piirsin suhdeviivainta apuna käyttäen piirun tarkan (!?!) pohjakuvan. Nyt pitäisi vielä pohjakuvaan kokeilla, että mahtuuko kaikki suunnitellut huonekalut vaiko eikö joten joutunen avaamaan tänään viinipullon, jotta työ tulee tehdyksi.....

Ennen huonekalujen sumplimista bloggaan teille vielä pitkästä aikaa alkavan viikonlopun kunniksi edes jonkin syyn juomiseen ;)