lauantai 29. marraskuuta 2014

JOULUKALENTERIN 1. LUUKKU: Kaunis joulutauluMoikka moi!

Pyhän Sylvin joulukalenteri tarjoaa joka päivä jotain hauskaa: kivoja askarteluprojekteja, osan niistä voi toteuttaa lastenkin kanssa. Luvassa on myös hauskaa/ yleissivistävää tietoa liittyen, noh, vapun känniperinteisiin tietenkin! Laitan myös muutaman vinkin omatekoisiin joululahjoihin, liittyen leivontaan ja kauneudenhoitoon. Kalenterin luukusta saattaa tulla myös jotain joulun ruokiin liittyvää. Kerron myös jotakin oman jouluni perinteisiin liittyvää. Jouluaaton lähestyessä käydään myös saunan lauteilla ja koko joulu huipentuu tietenkin joulun tärkeimpään ilosanomaan: mikä valitaan jouluaterian pääpunaviiniksi!!

Kalenteri tulee siis noudattamaan hyvin pitkälti Pyhän Sylvin omaa tyyliä!
Tervetuloa mukaan!Pitkän linjan odotus on päättynyt- on aika avata Pyhän Sylvin joulukalenterin ensimmäinen luukku!!

1. LUUKKU: Kaunis joulutaulu”Oli lempeä yö juuri joulun alla,
kun satoi lunta ja sitä oli kaikkialla,
se pyrysi kaduilla, taivahalla.
Se vaimensi hälyn ja helinät sanan.
Se hidasti askeleet kiiruhtajain.
Oli tulossa valkea, lempeä joulu.”Tämän kaunis runo antoi inspiraation osaksi kierrätysmateriaaleista tehtyyn tauluun.

Kehikkona on pahvi, joka toimi suojana jollekin laitteelle pahvilaatikossa. Kaikkihan pakataan aina erittäin hyvin, mutta miinuksena, että ne täyttävät roskiksen puolilleen mikäli niitä ei esim. polteta.


Pyörittelin pahvia kädessä ja tuli ajatus kolmiulotteisesta taulusta.

Suurensin hieman kehystä, jotta kuvaa näkyisi enemmän ja sen jälkeen maalasin kehykset ensin valkoisella maalilla ja sitten hennosti sivelin päälle vielä mustaa ja petroolin- sävyistä maalia, jotta tulisi vaikutelma vanhoista kehyksistä.
Tulostin netistä vanhan kuusenhaku-kuvan ja liimasin sen pohjalle.
Tein erilaisista papereista ja palasta tapettia kuuset rullaamalla ne tötteröiksi. Siipakoin sudilla hieman liimaa pintaan ja tiputin hopeahilettä päälle jonka jälkeen liimasin ne kiinni kehykseen ( taitoin kuusen alapuolelta hieman paperia sisäänpäin, jotta kuusi pysyy kiinni paremmin).
Kuvan päälle liimasin kirjaintarroilla tekstin ”Noel” ja lisäsin pari väreihin sopivaa kuusenpalloa killumaan ylhäältä.
Lopuksi vielä kiinnitin sekä ylös, että alas mustaa pitsiä ja sen päälle hileistä mistelinoksanauhaa ja lisäsin hileliimaa kuvaan antamaan vaikutelmaa vanhasta kiiltokuvasta. Sisimpiä kehyksiä korostamaan lisäsin vielä hopean väristä suoraa ääriviivatarraa ja kuva oli valmis!
Materiaalit olivat edullisia ja ”nurkista löytyviä”. Ainoastaan mistelinoksatarranauhaa ostin hiljattain!Taulun voi toteuttaa myös pahvilaatikon pohjasta: taustalle kuva ja samaan tyyliin jotain kuusia tms. ympärille!


Mukavaa joulukuun ensimmäistä päivää!