perjantai 9. tammikuuta 2015

Lumiukkoaskartelua
Talven etuihin kuuluu se, että voi tehdä lumiukkoja!


Oman mielikuvani mukaan lumiukko on piippua poltteleva vanha äijä, joka illan vaihtuessa yöhön käy kiertelemässä lähipubit läpi ja aamuun mennessä hoipertelee takaisin veräjän pieleen tönöttämään.Joskus aina silloin tällöin saan kylään pikkuvieraita. He kyllä keksivät keskenään puuhasteltavaa, mutta olen myös katsonut oikeudekseni, täysin itsekkäistä syistä, järjestää aina silloin tällöin jotain pientä askartelumeininkiä.

Vierailu tuli yllättäen joten aikaa ei ollut juurikaan pohdiskella mitä tehtäisiin, mutta selväähän se: lumiukkoja tietty!
Nämä hauskat lumiukot onnistuivat neljä ja viisivuotiailta hyvin: vanhin osasi hienosti leikata itse ja nuorin kaipasi hieman auttavaa kättä (pojillahan pysyy yleisesti ottaen vasara paremmin kädessä kuin sakset!). Jokainen sai valita ”omanlaisensa” hattumateriaalin ja napit (nappien penkominen oli koko homman lystikkäin osuus!).


Tarvikkeet:

taustaksi sininen pahvi
valkoista paperia
oranssia paperia
”hattupaperia”
(halutessa ”kaulahuivipaperia”)
nappeja
musta tussi
poskipunaa, eli vaikka pinkki puuväri

liimaa
sakset

Näistä tuli huikeita!
Toinen lumiukkoaiheinen, helppo askarteluidea pasahti mieleeni kun töngin hieman laatikoita. Jostain mistä lie, olen säästänyt valkoiset purkin kannet ja niistä keksein tehdä tällaiset vinksahtaneet jääkaappimagneetit.

Magneettina perus musta pyöreä, johon sitten kiinnitin sinitarralla lumiukon naamat. Helppo repiä pois kun alkaa (päivän päästä) kyllästyttämään!Tarvikkeet:

magneetteja
valkoisia pyöreitä kansia
oranssia paperia
tusseja
sinitarraa/ liimaa