tiistai 8. lokakuuta 2013

Siksi koska siinä on niksi

Joskus kun luonto muuttuu harmaaksi ja uloskaan ei viitsi lähteä harrastamaan ylenpalttista ja rasittavaa hikiliikuntaa, on mukava istua sohvalle lukemaan jotain hauskaa. Ilmaislehdet kasaantuvat usein moneksi päiväksi pöydälleni (Yhteishyvä ja Pirkka…). En halua viskoa niitä vain lehtikoppaan koska minua kiinnostavat asiat joita esim. nämä lehdet tarjoavat.
Kaikkein hauskinta viihdettä on NIKSI-PIRKKA- osio. Luen ne lähes aina ja ilman niitähän kukaan kätevä ihminen ei voi elää. Juurikin siitä syystä haluan jakaa parhaimpia teidän kanssa, monet tietysti ovat nämä jo lukeneet ja hyviksi todenneet, mutta niille joille nämä kaikki konstit ja niksit eivät ole tuttuja niin nyt pääsette niihin tutustumaan. Voi halleluuuuuja mutta antaa palaa…..

(kuva lainattu yle.fi)


Huuruuntuvatko uimalasisi kun menet uimaan? Hiero sylkeä lasien sisäpintaan eivät huuruunnu enää! (Hyi helv......)

Jos et jaksa pestä astioita niin laita muovipussi (läpinäkyvä) lautasen ympärille ja ruoka sen päälle ja sitten vaan heitä se pussi pois ja lautanen on edelleen puhdas.

Uimarannalla pukukopit ovat aina varattuina. Ongelma ratkeaa, kun otat rannalle mukaasi pussilakanan; sen sisässä voit näppärästi vaihtaa vaatteesi uteliaiden katseilta piilossa.

Onko tuttu tilanne? Vieraat soittavat puhelimella, että ollaan siellä 5 minuutin kuluttua. Tiskipöytäsi on täynnä astioita, mitä tehdä? Helppoa, laitat tiskit uuniin piiloon ja maineesi säilyy tahrattomana.


Tässä tulevat kätevimmät niksit:

Autossa on matkustajan paikalla vaikea nukkua, koska ajon aikana pää heilahtelee ja silloin ihminen herää. Ennen matkaan lähtöä sido pääsi sukkahousuilla kiinni niskatukeen. Silloin pää pysyy paikallaan ja voit nukkua koko matkan.

Poraa reikä jääkaappisi oveen. Näin voit aina varmistua siitä, että valo sammuu sulkiessasi oven.

Ota roskiksesi mukaan supermarkettiin, niin voit roskista päätellä, mitkä asiat sinulta ovat lopussa.

Säästät vesikuluissa välttämällä peseytymistä vedessä. Kääri sen sijaan itsesi ilmastointiteippiin. Lika lähtee irti irrottaessasi teippiä.

Säästä laastariasi. Sen sijaan, että vahingossa viiltäisit sormeesi ruokaa laittaessasi, pyydä jotakuta toista pitämään vihanneksista kiinni kun sinä leikkaat.

Jos kahvin suodatinpaperit loppuu, ota apuun sukkahousut! Sekoita kupissa kuuma vesi ja porot, vedä sukkahousut päähän ja juo.

Hiirenloukku laitettuna herätyskellon päälle estää helposti nukahtamisesi uudestaan.

Älä turhaan tuhlaa rahaa kalliisiin kiikareihin. Seiso vain lähempänä katsottavaa kohdetta.

Ennenkuin alat poistamaan itsepäisiä tahroja vaatteista, tee tahran ympärille ympyrä tinneritussilla. Näin pystyt helposti pesun jälkeen tarkistamaan, lähtikö tahra.

Mies. Vältä turhat kiistat WC-kannen laskemisesta virtsaamalla lavuaariin.

Niksipirkasta saat oivan sytykkeen kun revit sivut irti, käärit ne rullille ja laitat halkojen väliin.

Joulua odottaville kullanarvoinen niksi: Joulukuusen jalkahan on aina hukassa kun sitä tarvitaan. Kätevän kuusen jalan saat kun poraat lattiaan n. 32mm reiän. Kuusi pysyy pystyssä rajummissakin leikeissä ja "kuusen jalka" löytyy paikaltaan vuodesta toiseen!Voisin kertoa muutamia omiakin niksejä, mutta en tiedä tohtiiko. Ne ovat niin salaisia ja kullanarvosia, mutta jos nyt muutama...

Käännä aina alushousut ja sukat päivän käytön jälkeen- näin pyykkivuori ei kasva kattoon asti.

Käy suihkussa kerran kuukaudessa: vältyt turhalta ihon rasvauksilta ja eurosi säästyy parempiin sijoituksiin.

Parturissa käynti on melko kallista. Anna hiustesi kasvaa, kasvaa, kasvaa. Kahdenkymmenen vuoden kuluttua huomaat, että olet säästänyt huomattavan summan rahaa (jonka olet kuluttanut kurkusta alas....)ja samalla olet tarjonnut pienelle lintuperheelle pehmoisen ja suojaisan kodin.

Jos lapsellasi on taiteilijan lahjoja ja sinua harmittaa ainainen kyläily epämiellyttvän tätisi luona niin ota vahaliidut kyläreissulle mukaan ja sovi lapsesi kanssa, että hän käy taiteilemassa teoksen tätisi makuuhuoneen seinään. Kun alat siivoamaan "huonokäytöksisen" lapsesi sotkuja havahdut "hämmästyneenä" siihen, ettei väri lähde seinästä irti. Tämä maksaa sinulle vain euron ostaessasi lapsellesi seuraavalta kauppareissulta palkintotikkaria.

Kun lapsellasi on karkkipäivä vie hänet kauppaan, jossa on irtokarkkeja laareissa ja anna napostella vapaasti. Kun kaupan täti tulee hae lapsesi pois ja toru isoon ääneen, mutta kotona kerro hänelle harjoitelleesi vain työpaikkasi pikkuhjoulujuhlan näytelmää varten.

Jos naapurillasi on hurtta joka paskoo aina postilaatikkosi eteen kerää kumihanskoilla muutama pökäle talteen, leikkaa paloiksi, pyörittele kaakaojauheessa ja tarjoa hänelle joulunaikaan tryffelilahjana "rakkaalle naapurille". Varmista kuitenkin oma nautintosi ja käske hänen maistaa tuotoksiasi sinun ollessa paikalla.

Noooh, tässähän näitä. Otan mielelläni vastaan myös sinun neuvojasi entistä kätevän pätevämpään arkeen.....