perjantai 3. heinäkuuta 2015

The liebster award -blogihaasteSain tässä taannoin ihka ensimmäisen blogihaasteen ”Marionellan kotona”- blogin Marialta. 
Kiitos Maria!!

Ideana haasteessa on tuoda näkyvyyttä alle 1000 lukijan blogeille. Ensin vastataan haasteen lähettäjän yhteentoista kysymykseen ja sitten keksitään yhdelletoista seuraavalle bloginpitäjälle yksitoista kysymystä pohdittavaksi.


Marian kysymykset mulle:1. Mikä sai sinut aloittamaan bloggailun?

En ollut juurikaan lueskellut mitään blogeja ennen oman blogin perustamista. Kiinnostus heräsi, koska kuulin että blogiin voi laittaa mm. askartelu ym. juttuja ja ns. pitää päiväkirjaa ja halutessaan jakaa ideoita muillekin. Tykkään todella paljon tehdä käsillä kaikkea ja tästä tuli nopeasti rakas harrastus, vaikken tuntenut kuin yhden henkilön jolla oli oma blogi, mutta jonka avulla pääsin alkuun (Kiitos Leena…)


2. Mitä haluaisit vielä joskus alkaa harrastaa?

Tällä hetkellä ei ole aikaa edes miettimiseen uudesta harrastuksesta, mutta liikuntaharrastus tulisi TODELLA tarpeeseen tällaiselle valaalle!

3. Missä asioissa olet tarkka, missä taas huithapeli?

Olen tarkka kädenjäljestäni omissa töissäni enkä pidä siitä, että ”maailmalle lähtee” kuttaperkaa” vaikka esim. taidenäyttelyni kaikkiin töihin en ollut täysin tyytyväinen! ( Riepoo vielä seuraavat 10 vuotta). Tosin tässä asiassa tulee esiin myös se luonteenpiirteeni, tiedän etten ole lähellekään täydellinen eikä se tee kipeää myöntää sitä. ”Perseelleen meni se työ, vitut siitä, eteenpäin, next!”
4.  Mikä saa sut nauramaan kippurassa kerta toisensa jälkeen?

Helpommin vastaisin kysymykseen ”mikä ei saa nauramaan”. Nauran paljon ja joka päivä. Minut saa nauramaan moni asia: Mieheni heittää puujalkavitsin. Työkaveri viljelee komiikkaa. Veljeni latelee repliikkejä jeesuksen aikaisista elokuvista/sarjoista. Äiti kertoo mitä meidän lapsi oli väläyttänyt mummulassa. Radiosta tuleva koe-eläinpuisto. Jos yksi pitää mainita, että mitä nauran kerta toisensa jälkeen niin… nauravan kulkurin nauru-osuus!


5. Onnistunein kästyösi/tuunauksesi/askartelusi?

Hm……. Olisiko vaikka tuunatut Converset. Ne olisivat voineet mennä myös perseelleen ja olisi vituttanut kyllä enemmän kuin sen yhden minuutin.

6. Onko sinulla jakaa joku unohtumaton lapsuusmuisto?

Naapurin Päivin kanssa leikittiin paljon pikkutyttöinä. Leikitään vieläkin, reilu kahdenkymmenen vuoden jälkeen. Hän on tyttöni kummitäti ja minä hänen tyttönsä. Siinä on lapsuusmuistoa kerrakseen kun alkaa miettimään kaikkea mitä yhdessä ollaan puuhasteltu. Kaikki alkoi hiekkalaatikolta...
7. Mitä arvostat ihmisessä?

Luotettavuutta eniten. On myös kasa muita piirteitä jotka ovat tärkeitä. Positiivisuus on yleisesti ottaen aika tärkeää, sekä itselle, että muille ihmisille! Jos ympärillä on vain negatiivisuutta, kannattaa pyrkiä väljempiin vesiin. Yksin on vaikeaa olla sitruunoiden joukossa.
8. Kutsutko usein vieraita kotiisi?

Tykkään järjestää juhlia ja illanistujaisia! Siis rakastan!! Mutta elämä ei ole pelkillä ruusuilla valssaamista ja suomalaiseen elämäntyyliin kuuluu pysyä pirtissä perheen kesken saunoen ja huttua syöden!9. Mikä kotitöistä on inhokkisi, mihin taas tartut mielellään?

Siivoaminen on kyllä perseestä, mutta vihaan enmmän sitä jos on epäsiistiä! Tunnen etten saa kunnolla hengitettyä ja oloni on tukala ja levoton eikä oikein mikään suju. Olen neitsyt, horoskoopiltani.  Voisin mieluiten hinkata vaikka vessanpönttöä kuin pyyhkiä pölyjä! Ruoan laitto on tietysti kotitöistä mielekkäin joskaan en tiedä lasketaanko se mukaan……
10. Mikä on ostospaheesi? Osteletko siis jotain tiettyjä pieniä juttuja kerta toisensa jälkeen ja huomaat, että laatikot jo pursuilevat aiemmin käyttämättä jääneitä vastaavia ihanuuksia? (Esim. sisustuslehdet, söpöt kortit, vihkoset, muffinsivuoat tms....)

Ei ole ostopaheita. Ostan kyllä vaikka jotain tarvitsemiani askartelutarvikkeita jos tarvitsen ja haluan niitä, mutta shoppailu on perseestä. Nyt kun valehtelin tarpeeksi, niin onhan mullakin joskus "heräteostoksia".
11. Onko sulla vinkata Suomeen hyviä matkailukohteita kesälle? 


On!
Aha, haluatte siis tietää?
No jep, voinhan minä kertoa!

Ollaan monina kesinä kierrelty suomea. Luulin että muualla on aina jotain helvetisti hienompaa kuin täällä meillä päin, mutta ei. Ei vielä ole tullut vastaan mitään dramaattisesti aivolohkojani siirtäviä kohteita. Jotenkin sitä aina kuvittelee ettei täällä ole mitään, mutta omat ideani tähän eivät kyllä kalpene muiden rinnalla!


Asun Ala-Satakunnassa ja kehittelin tällaisen kivan kesäpäivän vieton tyttöjen kesken. Näihin kohteisiin kannattaa todella tutustua!
Aamupäivä voisi alkaa Köyliöläisestä Kaino-liikkeestä. Yleensä tytöt tykkää shoppailla ja vaikka itse en ole mikään kaupoissa hyppääjä, niin näissä kohteissa viihdyn, todella! Kainosta löydät itsellesi vaikka ihanan kevyen neulemekon. Tarjolla on suomalaista laatutyötä sekä aikuisille, että lapsille! Liikkeelle ja brändille satelee vain plussia ja tuotteet ovat tosiaankin niin sielultaan, kuin silmukoiltaankin suomalainen!

 

 
(Kuvat lainattu Kainon sivulta)


Kun auton takapenkki on täyttynyt ihanista kotimaisista vaatteista, voi matkaa jatkaa Euran Kemikalioon! 
Voin vain sanoa, että paikka on kaikkea muuta kuin normi meikkipuoti ja vain itse käymällä voit saada tästä kaiken irti. Sitä ei vaan pysty selittämään joten en edes yritä! Jos paikka on sinulle tuntematon, käyhän katsomassa paikan nettisivut ja tutustumassa palveluihin. 

Jo itse liike on kaikkea muuta kuin stokkan kosmetiikka-osasto! Takaan ällikällä lyödyn kokemuksen ihan jokaiselle, se mitä se tarkoittaa, ota itse selvää!Lisää kuviani Euran kemikaliosta löydät aiemmasta postauksestani täältä .Jos toivuit tästä, voit kaunista kesäpäivää jatkaa Kauttualle Ruukin puistoon ihailemaan Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia! Suomalaiset ovat ehkä hieman liian kehnoja markkinoimaan omia rikkauksiaan aivan turhaan! 

Minä suosittelen!

 

(Kuvat lainattu Ruukinpuiston facebook- sivuilta)

Kauttuan Ruukinpuiston selattavan esitteen löydät täältä.

Ruukinpuistolla on myös omat facebook-sivut joihin kannattaa tutustua ja käydä tykkäämässä!

Kun kierros Ruukissa on tehty voisin kuvitella, että kuuma kesäpäivä pistää jo janottamaan! Ota suunnaksi Euran Sieravuori ja käy pulahtamassa ihanassa ja kauniissa Pyhäjärvessä. Varaa yöpaikka ja jää kuuntelemaan hyvää livemusiikkia. Miten uppoaisi vaikka Apulanta, Hovimuusikko Ilkka tai vaikka Stig? Kesän kovin kattaus löytyy epäilemättä mielestäni täältä!
(Kuvat lainattu Sieravuoren sivuilta)
Eiköhän tässä ohjelmaa pisaa ainakin päiväksi, jos ei kahdeksi :) !


Seuraan vakituisesti vain kolmea blogia (?!!?) . Kannan korteni kekoon edes tavalla jollakin ja lähetän kahdelle mahtavan ja inspiroivan blogin pitäjälle haasteen.

Haasteen saavat:
Ja täältä paiskataan kysymykset:

1. Mistä saat voimaa ja inspiraatiota arkeen?

2.  Teetkö tällä hetkellä työtä jota rakastat? Jos teet niin miten paljon olet joutunut tekemään työtä unelmatyösi eteen vai ”loksahtiko palaset jossain vaiheessa vain kohdalleen”?

3. Mikä on/olisi biisi joka tulisi radiosta jolloin vääntäisit volyymit kaakkoon?

4. Oma bloggailu takkuaa pahasti tällä hetkellä. Onko sinulle tullut tällaista vaihetta, jolloin vähään aikaan et saa mitään aikaiseksi blogiin?

5.  Mitä paikkoja suomessa on, joihin haluat vielä tutustua? Onko se jokin kaupunki, nähtävyys, hotelli-elämys, ravintola, musiikkitapahtuma, luonnonpuisto tms.?

6.  Onko sinulla jokin unelma, jonka aiot toteuttaa lähiaikoina?


Seuraavaan neljään ”Kumpi näistä kahdesta”- kysymykseen saa antaa myös perusteluja

7.  Meri vai järvi?

8. Kala vai liha?

9.  Suklaa vai salmiakki?

10.  Suomen vuodenaikavaihtelut vai ikuinen kesä/talvi?11. Jostain on mukaani joskus tarttunut seuraavanlaisia ajatuksia. Mitä ajatuksia ne sinussa herättävät?

” Pahinta mitä voit tehdä, on välittää siitä, kuinka muut odottavat sinun elävän. Tee jotain, josta nautit. Silloin et tunne tekeväsi työtä, mutta työskentelet silti kovemmin ja pidempään, ja lopulta menestyt. Jos teet jotakin, mistä todella pidät, pärjäät paremmin kuin muut.”


Otatteko haasteen vastaan? 


Kesäaurinkoa,

Terveisin Pyhä Sylvi