perjantai 22. toukokuuta 2015

SokerimaalausIhanan vapauttavaa tehdä taas jotain rentoa!

Kaikki on muuttunut tällä hetkellä jotenkin niin vakavaksi ja stressaavaksi. 
Sijaisuus koulun keittiössä loppuu nyt kesään. Se on ihan kurja juttu sillä olen tosissaan viihtynyt siellä. Nyt pitää pohtia mitä alkaa tekemään. En ole helppo tapaus. Haluan tehdä sellaista työtä jota jaksan tehdä enemmän kuin muutaman vuoden rikkomatta raajojani tai menettämättä mielenterveyttäni. Tahtoisin tehdä jotain käsillä, mutta se ei taida kannattaa.. Ajattelin kuitenkin, noin niin kuin varmuuden vuoksi, mennä jossain vaiheessa yrittäjäkurssille, jos vaikka edes vapaa-aikana tekisi jotain mistä ehkä jonkun lantin voisi saada… Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ja hei, onhan mulla jo kesätyöpaikka eräässä keittiössä…

Onneksi joskus tulee sellainen hetki ettei työkuviot ja ”muutamat” muut huolet ole ajatuksissa ja tulee uppouduttua vaikka uusiin hauskoihin maalaustekniikoihin. Jaan sen nyt teidän kanssa, sillä se on hauskaa, yllättävää ja mukaansa tempaavaa, sokerimaalausta!
SOKERIMAALAUS

Näitä tarvitset:
valkoista tukevaa paperia, pahvia tai kartonkia
vettä
sokeria
vesivärit
suti


Keitä kattilassa 1 osa vettä ja kaksi osaa sokeria niin, että sokeri liukenee veteen. Anna jäähtyä.

Teippaa paperi pöytään kiinni maalarinteipillä niin, että valmiiseen työhön jää hienot valkoiset kehykset.

Maalaa sokeri- vesiliuoksella koko paperi kauttaaltaan ja tiputtele, maalaa, siipakoi, roiski vesiväriä liuoksen päälle.Värit alkavat levittyä upeasti paperilla, mutta erilaisesti kuin vaikkapa pelkillä vesiväreillä. Tämä on hauskaa ja mukaansa tempaavaa ja on jännittävää sekä aikuiselle, että lapselle!
Kivaaaaa!Kivaaaaa!Kivaaaaa!Makea alku viikonlopulleMeidän kylälle avattiin tänään Makeistamo.

Makeistamossa valmistetaan käsin tehden hyvistä raaka-aineista ihania namuja. makuvaihtoehtoja on monia monia monia ja mansikasta tuli kyllä oma suosikki! Mukaan lähtivät myös mm. appelsiini, päärynä ja vadelmatyynyjä. Nam!


Nyt kun hehkutin karkkiostoksiamme niin en taidakaan mainita tässä yhteydessä, että uunissa on tarte flambee… Jaa mitä se on? Jotain ihanaa perjantairuokaa jonka ohjeen taidan laittaa tänne teillekin….
Makeaa viikonloppua!

Terveisin,

Pyhä Sylvi