tiistai 22. lokakuuta 2013

Tiistain toivottu

Niin se vaan kuulkaa on, että raskaan työn raatelija on saanut viikon syysloman jolloin huomiota mitä ilmeisemmin saa myös blogini. Joskus aina tiistaisin olen viljellyt ilosanomaa kaikille syöpöille jakaessani ruokaohjeita ja niin ajattelin tomia myös tänään.

Onko lapsesi syyslomalla ja sinä luomassa lantaa oman ja naapurikuntasi navetoissa maatalouslomittajana. Oletko lähihoitajana pesemässä vanhojen herrojen likaista mielikuvitusta pois syntilistalta ennen hiippakunnan vaihtamista. Oletko kenties myyjänä lähi Siwassa jossa helvetinmoisella kiireellä palvelet asiakkaita ja samalla yrität täyttää hyllyihin esimerkiksi niitä harvinaisia salaattisiemensekoituspusseja joita joku rasittava viiskymppinen vanhapiika kävi sinulta kitisemässä viimeviikolla. Työskenteletkö kenties henkihieverissä hikipäässä suolistushihnalla käsi syvällä broilerin sielussa saamatta käsiisi muuta kuin sivunastan tulehduksen. Onko kohtalonasi kyyditä maksullisella autolla ihmisiä, joilla henki ja elämä on selittää sinulle neuvot ja niksit miten autoa oikeasti ajetaan. Onko asia kenties niin, että työskentelet rakennusalalla, etkä koskaan oppinut tuntemaan suoraa kulmaa jolloin joudut työmaalla olemaan lautapoikana ja tekemään sen "likaisemman" työn.
Jos vedit henkeä edes jonkin kuvaukseni kohdalla niin olet tänään kohdehenkilöni. Olen päättänyt auttaa niitä urheita äitejä ja isiä jotka peräsuoli pitkänä joutuvat kamppailemaan työpaikallaan omaa riittämättömyyttään kohtaan. Tänään kuulaana syyspäivänä tarjoan helpon ruoka-ohjeen lapsille välipalaksi tai jopa ruoaksi jonka he osaavat itse valmistaa sen sijaan, että vetelinä läjinä lojuisivat kuluttaen perheen kalliilla hinnalla ostamallaan sohvalla. Tämä ohje on helppo, mutta vaatii uunin käytön osaamista.Reippaat rillat

Vaasan Lapin rilloja
tomaattimurskaa
juustoraastetta
kinkkusuikaletta
tomaattia

Heitä frisbiin tavoin rillat uunipellille. Levitä päälle tomaattimurskaa ja muita täytteitä. Uuniin 200 asteeseen noin vartiksi. Helppoa kuin heinän teko.


Itse laitoin omiini seuraavaa täytettä:

tomaattimurskasta itse haudutettu tomaattikastike (tomaattimurskaa, valkosipulia, sipulia, oreganoa, mustapippuria, sokeria, oliiviöljyä)
sekä mozzarella- että emmental-juustoraastetta
hiukan pekonia (paistoin ensin pannulla rapeaksi)
miniluumutomaatteja
rucolaa

Tuli iha hiton hyvää iltapalaa. kevyeksi en väittänytkään...
Jos itse säästyit kokkauksen tuskalta ja sait edes pienen avun tästä, olen kiitollinen. Ruoan laitto on kivaa mutta ymmärrän että joskus se oma "höyrykattila" saattaa falskata eikä jaksa eikä viitsi. Tämä on helppoa pikaruokaa, luovuutta voi täytteiden suhteen käyttää ja taatusti uppoaa jokaiseen "kuin nyrkki naapurin silmään" kuuluisan sanontani mukaan.


Bon appetit!
Head isu!
Buon appetito!
приятного аппетита!
Smaklig måltid!