Heipodeij, pyöräytin tänään kaksoset, aloitetaan siitä. Eli,
valmistin itse puolukkalikööriä (kaksi purkillista) maustumaan ja odottamaan
viinan huuruisempia aikoja.
Helppoa on tämä kyllä. Ystäväni toi minulle maukkaita
puolukoita ja itse poimein laivan tax freestä litran vodkaa. Nyt kun panee
tämän valmistumaan, saattaa ensi vuonna cosmopolitan saada uutta makua
suomalaisesta puolukasta ja venäjän lahjasta maailmalle, vodkasta. Voi tämän
toki tehdä myös suomiviinasta mutta itsestäni se tuntuisi lähes siltä kuin
söisi keltaista lunta, suomiviinaa kuitenkin väheksymättä!
Ohje puolukkaliköörille:
2,5 l puolukoita
1 l vodkaa
7 dl sokeria
Lado purkkeihin vuorotellen puolukat ja sokeri, päälle
vodka.
Sekoittele, ravistele, sheikkaa purkkeja jotta ainekset
sekoittuvat.
Nosta pytyt viileään
paikkaan ja käy välillä ravistelemassa niitä.
Muutaman kuukauden päästä siivilöi marjat pois ja kaada
likööri kauniisiin pulloihin.
Itse ajattelin, että tämä saattaisi olla parhaimmillaan
siinä reilu puolen vuoden päästä, miks ei vuodenkin! Tätähän voisi maustaa
jollakin jännällä mausteella mutta en lähtenyt kikkailemaan tällä kertaa.
Vanhempani tekivät tällaista joskus viinimarjoista, siitä
tuli herkullista!!
Hui! Minne nämä pelottavat portaat johtaa??
PS. Tölkkiin kannattaa laittaa jotain päiväystä, jotta
muistaa, että milloin ne on valmistettu…..
Ihanan jutun olit saanut aikaan. Tein juuri ohjeellasi puolukkalikööriä, valmistunee jouluksi, kun on joulun värikin. Itselläni oli Jeltsin vodkaa, Netpris-kaupasta ostettuna tosi halvalla. Ja nyt sitten odottelemaan, kunpa joulu tulisi jo
VastaaPoista