Ystäväni tilasi minulta ”sitä hyvää” suklaatuorejuustotorttua
kekkereihinsä. No sehän on takuuvarma suosikki, tuskin juuri kukaan inhoaa
tällaista pehmeän samettista, suklaista, juustokakkua joten eikun ohjetta
jakoon!
Suklaatuorejuustotorttu
Pohjaan:
noin 200
g digestive keksejä
50 g voita
Täyte:
4
liivatelehteä
200 g
taloussuklaata
1 rasia
tuorejuustoa
0,75 dl sokeria
1 rkl
vettä
3 dl
kuohukermaa
1. Murskaa keksit murusiksi. Sekoita murska sulan voin kanssa ja levitä
seos irtopohjavuokaan.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen, jotta ne pehmenevät.
3. Vaahdota kerma ja sokeri.
4. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
5. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä. Liuota pehmeät lehdet
kuumaan vesitilkkaan.
6. Lisää liivatevesiseos ohuena nauhana suklaatuorejuustomassaan koko
ajan sekoittaen.
7. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma.
8. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään kylmässä.
VINKKEJÄ:
Neste, johon liivatteet sulatetaan, voi olla myös vaikka kahvia.
Maustamattoman tuorejuuston sijaan voit käyttää myös vaikka
appelsiinilla maustettua juustoa.
Tavallisen tumman suklaan sijaan voi käyttää esim. minttusuklaata.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen kommentistasi :)