maanantai 16. syyskuuta 2013

EHTOISAN EMÄNNÄN PIENI VINKKILISTA ONNISTUNEESEEN ILTAAN- Älä jätä mitään huomiseksi minkä voit tehdä tänään jo valmiiksi!

- Tee lista kauppaostoksista, lista kaikesta mitä pitää tehdä ja muistaa. Pysyt ruodussa jolloin ei tarvitse murehtia että jääkö joku asia tekemättä. Stressi pysyy poissa ja pystyt nauttimaan ruoan laitosta ja kaikesta muusta.

- Jos meinaat tehdä suursiivouksen, tee se monta päivää ennen, pikaimurointi edellisenä iltana riittää hyvin. Vaihda vessaan puhdas käsipyyhe ja keittiiöön uusi rätti (siivousliina...) vanhan sammakonkuturätin tilalle. Järjestä ylimääräiset rojut sinne minne ne kuuluu ja tuuleta huusholli hyvin ennen vieraiden tuloa. Näin kukaan ei huomaa että kastike karahti pohjaan.

- Valmista ruoat tai esikäsittele ne mahdollisimman pitkälle edellisenä päivänä, esim. juurekset voi pilkkoa valmiiksi jo hyvissä ajoin.

- Jos mahdollista kata pöytä jo edellisenä iltana . Lautaset, lasit ym voi ainakin varata sivupöydälle jo valmiiksi hyvissä ajoin.

- Lautasliinat voi taitella monta päivää ennen jos innostuu kokeilemaan piispan hiippoja tai riikinkukkoja. Netistä löytyy paljon hyviä ja näyttäviä malleja jotka tuovat pahvilautasillekkin kunniaaa!

- Mieti mihin pystyt hymyssä suin: hernekeitolle kutsuminen ei ole noloa. Noloa on se, että olet ripsivärit poskilla ja kihiset kiukusta hellan ääressä kun ankanmaksapateesta tulikin sioillekin kelpaamatonta ruokaa.

- Kaikki mitä voit tehdä etukäteen niin tee.

- Ennen vieraiden saapumista tehtävänäsi on laittaa itsesi kuntoon: meikata pinkit punat huuliin ja krepata tukka, vaihtaa vaatteet ja ottaa lasi sille, tälle ja tuolle. Isäntäväen ei kuitenkaan kuulu olla perseet olalla kun vieraat soittavat ovikelloa.

Tässä jotain pientä vinkin tynkää, tärkeintä on se että nautitte ja luotte yhdessä hauskoja muistoja sitä kuuluisaa kiikkustuolia varten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi :)