*** * **
* *** * ** **** *
* * * *** * ** **** *
* *** * ** **** * * *** * ** **** * * *** * ** **** ** *** * ** **** * * *** * **
* *** * ** **** *
* *** * ** **** *
*** * **
*** * **
Männäviikolla oli yhtenä yönä tähdenlentoyö, yö jolloin
niitä näkyi lähestulkoon koko ajan, taukoamatta. Sanonta kuuluu, että jos näkee
tähdenlennon, saa toivoa. Itse hoidin näppäränä tyttönä asiat niin, että tein
muutaman sataa toivomusta etukäteen ja nukuin hyvin yöni. Lähes kaikki toiveet
toteutuivat! Eli kyllä siinä jotain taikaa oli!
Oikeasti vitutti etten herännyt juuri kyseisenä yönä
kertaakaan vessaan vaan nukuin kuin tukki. Kaikki kaunis jäi näkemättä.
Inspiroiduin kuitenkin aiheesta niin, että mokkapalat saivat uuden luukin ja
näin ollen siitä tuli minulle tähdenlentopiirakka!
Tämä klassikko leivonnainen on todellinen herkku jota olen
syönyt pienestä pitäen äitini leipomana ja nyt leivon sitä itse. En voinut
kuitenkaan jättää piirakkaa tuiki tavalliseksi, strösseleillä koristelluksi,
vaan oli pakko kopuloida sitä(kin), kun inspiraatio iski. Äitini on hurjan hyvä
leipuri, yksi maailman parhaista, mutta hän ei koskaan askartele tähtiä
hammastikun päähän ja törki niitä koristeiksi. Mokkapalat on mokkapaloja ja
tiikerikakku tiikerikakkua. Äitini siis ei ajattele koskaan luovasti, mutta jos
isäni olisi edes kerran elämänsä aikana pitänyt vispilää kädessään, niin hän
kyllä tuunaisi niitä. Olen siis perinyt tämän asian häneltä.
Mutta nyt, näkekää tähtiä!
* *** * ** **** *
* * * *** * ** **** *
* *** * ** **** * * *** * ** **** * * *** * ** **** ** *** * ** **** * * *** * **
* *** * ** **** *
* *** * ** **** *
Tähdenlentopiirakka (Mokkapalat)
5 dl vehnäjauhoja
4 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
200 g voisulaa
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
1 pkt tomusokeria
50 g voisulaa
6 rkl vahvaa kahvia (Käytin Tiramisukahvia!)
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
Sulata rasva ja laita jäähtymään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa
vuorotellen taikinaan. Sekoita joukkoon voisula.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista
uunissa 200 asteessa noin 15 min.
Sulata kuorrutusta varten voi.
Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä kuorrutus nopeasti
jäähtyneen pohjan päälle, sillä kuorrute jähmettyy nopeasti!
Koristele haluamallasi tyylillä ja tarjoa tätä kaikille!
Voi kun kauniita!! Nuo olis ihastuttavia vaikka ristiäisiin... nimim. maha pinkeenä mietin, mitä parin kuukauden päästä kekkereissä tarjoisin.. :D
VastaaPoistaKiitos kehuista <3
VastaaPoistaJep, kyllä näitä voi ristiäisissä tarjota, helppo tehdä ja ovat maistuvia!!
Onnea loppukoitokseen, terveisin toinen odottaja :D