Tänään kokataan herkullista keittoa, Bouillabaissea.
Keittoon tulisi ”oikeasti” raakaa lohta ja muuta kalaa, sekä simpukoita, mutta
tämä on oma versioni tästä. Ohjeeseeni
ei tule perunaa, mutta voit lisätä sitä halutessasi!
Pyhän Sylvin Bouillabaisse ja aioli
Hieman alle kilo savustettua lohta
1 sitruunan mehu
rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
pala purjoa
3 porkkanaa
2 lehtisellerinvartta
sahramia
noin 8 dl vettä
2 dl valkoviiniä
1 dl tomaattisosetta
pussillinen isoja katkarapuja
suolaa
1 mieto chili
Lisäksi:
Uunituoretta patonkia
Aioli:
1 valkosipulinkynsi
1 keltuainen
1 rkl limen mehua
½ tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 ½ dl oliiviöljyä
Valmista aioli, eli valkosipulimajoneesi:
Vakaa sähkövatkaimella hienonnettu valkosipulinkynsi,
keltuainen, limemehu sekä mausteet.
Lisää öljy aluksi tipoittain rivakasti vatkaten ja kun
kastike sakenee, valuta loppu öljy ohuena nauhana.
Bouillabaissen valmistus:
Mausta savukalaa hieman sitruunalla.
Pilko vihannekset ja kuullota ne öljyssä.
Lisää sahrami ja kääntele vielä hetki. Kaada joukkoon vesi
ja valkoviini. Keitä noin 5 minuuttia.
Lisää kalapalat, tomaattisose ja loput mausteet. Anna
kiehahtaa muutama minuutti ja lisää isot katkaravut, älä keitä enää jottei
katkaravut sitkiydy.
Tarjoile aiolin ja tuoreen patongin kera.
Mukavaa tiistain jatkoa !
Terveisin,
Pyhä Sylvi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen kommentistasi :)