Leivoin
viimeviikon lopuksi ihanan suklaakakun, jonka ohjeen löysin joulukirjani
sivuilta ja ajattelin laittaa ohjeen siitä kera kuvien Tiistain toivottuun.
Tämä kakku on erittäin hyvä ja juhlava, sopii suklaan ystäville olematta
kuitenkaan liian makea kaikesta suklaamäärästä huolimatta! Pohjankin vaivannäkö
kannattaa, sillä siitä tulee erittäin maistuva ja mehevä!
Suklainen kakku
(Noin
14 annosta)
Ainekset:
Pohja:
200
g tummaa suklaata
50
g voita
6
kananmunaa
2
dl sokeria
3
dl mantelijauhetta
2
tl leivinjauhetta
½ dl
vehnäjauhoja
Väliin maitosuklaamousse:
200 g maitosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
Valmistusohje:
Valmista kakkupohja vuorokautta ennen kakun täyttämistä.
Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 24 cm) leivinpaperilla. Paloittele suklaa. Sulata
rasva kattilassa ja lisää suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes
suklaa on täysin sulanut.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset erikseen
kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa samoilla vatkaimilla.
Kääntele keltuaisvaahto suklaaseen. Lisää joukkoon mantelijauhe ja
vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikinaan valkuaisvaahto kevyesti
nostellen. Kaada taikina vuokaan.
Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin
ajan. Nosta jäähtymään hetkeksi ritilälle ennen vuoan irrottamista. Poista
vuoka ja puhdista se. Peitä kakku vuoalla ja anna vetäytyä seuraavaan päivään.
Valmista mousse. Paloittele ja sulata maitosuklaa. Anna
jäähtyä. Vaahdota kerma. Notkista kulhossa tuorejuusto ja sekoita suklaa
tuorejuustoon. Sekoita joukkoon kermavaahto.
Leikkaa kakku kahteen osaan. Levitä maitosuklaamousse
kakkupohjalle. Nosta päälle levy.
Valmista kuorrutus. Rouhi suklaa. Kuumenna kattilassa kerma
kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita,
kunnes suklaa on täysin sulanut. Valuta kuorrutus kakun päälle ja reunoille.
Anna kakun jähmettyä jääkaapissa.
SUKLAISTA TIISTAITA!!
Terveisin,
Pyhä Sylvi
Vaikuttaapa herkulliselta, täytyy tehdä viikonloppuvieraille kahvipöytään. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoista