keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Keskiviikon soittorasia


Terrrvetuloa lukemaan aina silloin tällöin näin keskiviikkoisin Keskiviikon soittorasiaa. Rasia kätkee sisäänsä esittelyni jostain "fantastisesta" kappaleesta, ehkä myös hieman tietoa esittäjästä tms. Soittorasiasta ei pärähdä soimaan välttämättä tämän kesän soitetuin, mutta jokainen biisi joka täällä esitellään kuuluu jokaisen miehen ja naisen yleissivistykseen-vähintäänkin! Tässä tulee ensimmäinen:Aarne Tenkanen: Edestä ja takaa
Käykäähän kuuntelemassa you tubessa, takaan ettette pety! http://www.youtube.com/watch?v=8St0z668_pQPerustelut miksi juuri tämä:

Soinut koko päivän päässä minkä seurauksena syntyi keskiviikon soittorasia. Lisäksi olen ihastunut kyseiseen laulajaan jo nuorena ja pidän hänen tyylikkäästä vaatetyylistään.Tietoa tästä mystisestä miehestä:

Aarne Tapani Tenkanen on suomalainen laulaja ja kuvitteellinen hahmo, jota esittää Kai "Kaide" Järvinen.
Järvisen ja myös Tenkasen ura alkoi Gösta Sundqvistin kanssa tehdyistä radio-ohjelmista 1990-luvun alussa. Näitä olivat muun muassa Aamusumpilla, Koe-eläinpuisto ja Teinitalo. Sundqvist loi Tenkasen hahmon yhdessä Järvisen kanssa. Tenkanen esiteltiin stadin slangia puhuvana helsinkiläisenä raitiovaununkuljettajana, jonka kiinnostuksen kohteisiin kuuluvat pääasiassa naiset ja alkoholi.
Vuonna 1995 julkaistiin Hemaisevan seksikäs pörröpää -kappale, josta varsinainen laulajaura alkoi Aarne Tenkanen & Tempuntekijät -yhtyeessä. Gösta Sundqvist sävelsi ja sanoitti suurimman osan Tenkasen kappaleista useilla eri salanimillä.
Taustayhtye Tempuntekijät on kiertänyt Tenkasen mukana keikoilla alusta lähtien. Alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluivat Risto Paananen, Janne Teuronen, Jukka Teuronen ja Matti Seppälä. Myöhemmin mukaan tuli myös Juha Hietala.Nykyinen kokoonpano: Tommy Huovinen - komppikitara ja taustalaulu, Juha Hietala - soolokitara, Matti Seppälä - koskettimet.

Tiedot mm. Wikipedia, Tenkasen omat kotisivutKosketukseni tähän yhtyeeseen/ laulajaan:

Tosiaan, olin ala-asteikäinen (ehkä 13...) kun kuulin tätä musiikkia ensimmäisen kerran isoveljeni soittamana. Tämä, niinkuin muutkin kappaleet, olivat mukaansa tempaavia ja näin koin ihastumiseni kyseiseen laulajaan. Veljelläni oli hieno mutta kevyesti sanottuna rivo fanipaita jonka keskellä sykki miehen sukupuolielin et (&) merkiksi väännettynä, ylhäällä siis luki Aarne Tenkanen ja alhaalla Tempuntekijät, mieleenpainuvaa taidetta. Jos et-merkki olisi tehty heijastimesta olisi se varmasti ollut sen vuoden "keltainen liivi".
Muistan myös kuunnelleeni aina silloin tällöin Koe-eläinpuistoa jossa tämä ihana käheä-ääninen ratikkakuski pauhasi yhdessä Sundqvistin Göstan ja Loposen Tarjan kanssa kaikesta asiaankuuluvasta. Olin aika mehuissani kun tämä hieno ohjelma uusittiin tässä taannoin!
Rakastun tähän laulajaan aina uudelleen ja uudelleen, mutta häpeikseni joudun tunnustamaan etten ole koskaan päässyt häntä livenä kuuntelemaan. Se vetää mielen maihin mutta toivon onnen osuvan joskus kohdalleni!Nyt kaikki laulamaan ääneen:

"Mä olen menevä ja rento
tuskin edes totta toimeentulo puoli vakaa
solakka en silti hento enkä mikään rotta
mä rakastan sua edestä ja takaa
tällainen ihan tavallinen Tenkanen
edestä ja takaa tällainen
tosi onnellinen tenkanen."

2 kommenttia:

  1. kyllä isoveljeltä vieläkin löytyy tuo paita, ei tosin niin joka päiväisessä käytössä kuin joskus

    VastaaPoista
  2. Mallinukke olkkarin nurkkaan ja se sille päälle? : D

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi :)