keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Tiistain toivottu: Värikkäät bilepiparit




COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE 
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE 
COLOUR COOKIE


COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE












Bilepiparit



Kun kaipaat kahvipöytääsi värikkäämpää kastamista, voisi näistä ohjeista olla sinulle apua.

Nämä piparit tyhjenevät lautaselta sekunneissa myös pikkulasten synttärikemuilla, sillä ne muistuttavat karkkeja!

Kaikkiin variaatioihin käytetään samaa piparitaikinaohjetta, mutta ulkonäkö ja koristelu vaihtelevat!






Piparitaikina:


125 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

appelsiinin kuorta raastettuna (noin 1 hedelmä)


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan.  
Jaa taikina neljään osaan. Siirrä yksi osa taikinasta kippaan ja jaa kolme osaa puoliksi. Toiseen puolikkaaseen lisää keltaista karamellivärijauhetta ja toiseen punaista.

Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. 
Koristeluun: valkosuklaata, pieniä värillisiä sokerihelmiä yms.






Värikiekot


Ota pala punaista ja pala keltaista piparitaikinaa ja veulaa niitä yhteen niin, että ne hieman sekoittuvat.
Kauli taikina ja ota pyöreällä muotilla pipareita.
Paista ja anna jäähtyä.
Tee koristelu:
Lado kiekot leivinpaperin päälle vierekkäin. Levitä sulatettua valkosuklaata pipareiden päälle ohuena nauhana ja koristele karamelli koristerakeella joka antaa myös kivaa lisämakua pipareille.
































Väriräjähdys


Ota pala punaista ja pala keltaista piparitaikinaa ja veulaa niitä yhteen niin, että ne hieman sekoittuvat.
Muovaa taikinasta pötkylä ja leikkaa paloiksi.
Pyöritä palat palloiksi.
Levitä pienelle lautaselle värikkäitä nonparelleja ja paina taikinapallo siihen siten, että koko päälipuoli peittyy nonparelleilla.

Paista ja anna jäähtyä.





























Värikkäät sydämet


Netistä löytyy hieno video jossa joku nainen leipoo sateenkaaren värisiä sydänpipareita. Noh, nämä eivät ole lähellekään yhtä täydellisiä, mutta ihan hauskoja kuitenkin.

Niille jotka eivät ole tähän videoon törmänneet, yritän antaa jonkinlaista ohjetta siihen, että miten sen sydämen saa tungettua sinne taikinan sisään J

Huom! Näihin ei käytetä keltaista piparimassaa!

Ensin kauli punaista taikinaa hieman, jätä se noin sentin paksuiseksi, jotta siitä saa helposti sydämiä.

Ota pieniä sydämiä muotilla ja kasaa ne päällekkäin. Voitelin munan valkuaisella aina niin, että seuraava tarttuu kiinni hyvin.
( Kuvassa tehty keltaisia perhosia)









Kun olet tehnyt pinon sydämiä, ala laittamaan vaaleaa taikinaa sydämen ympärille. Aloita täyttämällä vako ja siitä sitten etene parhaaksi katsomallasi tavalla niin, että siitä saadaan leikattua pyöreitä kiekkoja ( pyöritä rullaa kelmun sisällä)










Ennen leikkaamista pyöritä rulla värikkäissä nonparelleissa.







Leikkaa noin puolen sentin kiekkoja ja paista.

Kuten huomaatte, havainnekuvissa on keltainen perhonen eikä sydän. Syy voi olla se, että ne menivät perseelleen, ja sydämistä tuli jotenkin julkaisukelpoisia.
Nämä saattavat vaatia siis hieman harjoittelua, jotta kuvio piparin sisällä onnistuu.
Vinkki: Tässä kohtaa voi lisätä massaan hieman jauhoja, jotta on paremmat mahdollisuudet onnistua…






















COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE 
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE 
COLOUR COOKIE

COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE


COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE 
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE 
COLOUR COOKIE


COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE

COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE 
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE 
COLOUR COOKIE

COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi :)