COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE
Bilepiparit
Kun kaipaat kahvipöytääsi
värikkäämpää kastamista, voisi näistä ohjeista olla sinulle apua.
Nämä piparit tyhjenevät lautaselta
sekunneissa myös pikkulasten synttärikemuilla, sillä ne muistuttavat karkkeja!
Kaikkiin variaatioihin käytetään samaa piparitaikinaohjetta, mutta ulkonäkö ja koristelu vaihtelevat!
Piparitaikina:
125 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
appelsiinin kuorta raastettuna
(noin 1 hedelmä)
Vatkaa
voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään
ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan.
Jaa taikina neljään osaan. Siirrä yksi osa
taikinasta kippaan ja jaa kolme osaa puoliksi. Toiseen puolikkaaseen lisää
keltaista karamellivärijauhetta ja toiseen punaista.
Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia.
Koristeluun: valkosuklaata, pieniä värillisiä
sokerihelmiä yms.
Värikiekot
Ota pala punaista ja pala keltaista
piparitaikinaa ja veulaa niitä yhteen niin, että ne hieman sekoittuvat.
Kauli taikina ja ota pyöreällä muotilla
pipareita.
Paista ja anna jäähtyä.
Tee koristelu:
Lado kiekot leivinpaperin päälle vierekkäin.
Levitä sulatettua valkosuklaata pipareiden päälle ohuena nauhana ja koristele
karamelli koristerakeella joka antaa myös kivaa lisämakua pipareille.
Väriräjähdys
Ota pala punaista ja pala keltaista
piparitaikinaa ja veulaa niitä yhteen niin, että ne hieman sekoittuvat.
Muovaa taikinasta pötkylä ja leikkaa paloiksi.
Pyöritä palat palloiksi.
Levitä pienelle lautaselle värikkäitä
nonparelleja ja paina taikinapallo siihen siten, että koko päälipuoli peittyy
nonparelleilla.
Paista ja anna jäähtyä.
Värikkäät sydämet
Netistä löytyy hieno video jossa joku nainen
leipoo sateenkaaren värisiä sydänpipareita. Noh, nämä eivät ole lähellekään
yhtä täydellisiä, mutta ihan hauskoja kuitenkin.
Niille jotka eivät ole tähän videoon törmänneet,
yritän antaa jonkinlaista ohjetta siihen, että miten sen sydämen saa tungettua
sinne taikinan sisään J
Huom! Näihin ei käytetä keltaista piparimassaa!
Ensin kauli punaista taikinaa hieman, jätä se
noin sentin paksuiseksi, jotta siitä saa helposti sydämiä.
Ota pieniä sydämiä muotilla ja kasaa ne päällekkäin.
Voitelin munan valkuaisella aina niin, että seuraava tarttuu kiinni hyvin.
(
Kuvassa tehty keltaisia perhosia)
Kun olet tehnyt pinon sydämiä, ala laittamaan
vaaleaa taikinaa sydämen ympärille. Aloita täyttämällä vako ja siitä sitten
etene parhaaksi katsomallasi tavalla niin, että siitä saadaan leikattua
pyöreitä kiekkoja ( pyöritä rullaa kelmun sisällä)
Ennen leikkaamista pyöritä rulla värikkäissä
nonparelleissa.
Leikkaa noin puolen sentin kiekkoja ja paista.
Kuten huomaatte, havainnekuvissa on keltainen
perhonen eikä sydän. Syy voi olla se, että ne menivät perseelleen, ja sydämistä
tuli jotenkin julkaisukelpoisia.
Nämä saattavat vaatia siis hieman harjoittelua,
jotta kuvio piparin sisällä onnistuu.
Vinkki: Tässä kohtaa voi lisätä massaan hieman
jauhoja, jotta on paremmat mahdollisuudet onnistua…
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE
COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE COLOUR COOKIE
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen kommentistasi :)