Tällä viikolla vietetään perunaviikkoa. On aika maksaa potut pottuina! Viikko on ollut kiireinen, sillä töissä yksi meistä kolmesta pulpettisoturista on sairastuvalla, joten ”pientä” puuhaa siinä on sitten ollut. Ja olinhan minä taidehistorian luennolla eilen kuuntelemassa mm. Elin Danielson-Gambogin menosta ja meiningistä mm. Firenzessä.
Ei ollut helppoa olla siihen aikaan taidemaalarina, naistaidemaalarina, sillä sen aikaiset ”miehet” eivät naisia hyväksyneettaidemaalareina! Naiset turmelivat ulkomailla suomalaisten taidemaalariherrojen maineet, kuulemma, ja ainut paikka naisella oli hellan vieressä! Voi juma…. No okei, Ehkä Elin hyväksyttiin juuri ja juuri…
Mutta mutta, asiaan. Päivän aiheena on peruna. Siitä teemme tänään jotain ihanaa. Se on näet monipuolinen raaka-aine, eikä perunan herkullisuudesta voida kiistellä.
Jaan teille nyt oman, yksinkertaisen ohjeeni parhaisiin perunoihin joita olen lyhyen gourmetkokkiurani aikana näpertänyt.
Hasselbackan perunat
perunoita
voita
valkosipulia
suolaa
voi
+valkosipuli
+ peruna
Kuori perunat.
Leikkaa niihin viiltoja niin, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni.
Ripottele pinnalle hieman suolaa.
Leikkaa niihin viiltoja niin, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni.
Ripottele pinnalle hieman suolaa.
Laita perunat
voideltuun uunivuokaan.
Sulata
voi.
Kuori ja murskaa
valkosipulit voisulan joukkoon.
Laita tätä valkosipulivoita perunoiden päälle.
Laita tätä valkosipulivoita perunoiden päälle.
Kypsennä
uunissa 200-asteessa hieman alle tunti.
Mukavaa loppupottuviikkoa!
Terveisin,
Pyhä Sylvi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen kommentistasi :)