torstai 12. helmikuuta 2015

Tiistain toivottu: Hasselbackan perunat




Tällä viikolla vietetään perunaviikkoa. On aika maksaa potut pottuina! Viikko on ollut kiireinen, sillä töissä yksi meistä kolmesta pulpettisoturista on sairastuvalla, joten ”pientä” puuhaa siinä on sitten ollut. Ja olinhan minä taidehistorian luennolla eilen kuuntelemassa  mm.  Elin Danielson-Gambogin menosta ja meiningistä  mm. Firenzessä. 
Ei ollut helppoa olla siihen aikaan taidemaalarina, naistaidemaalarina, sillä sen aikaiset ”miehet” eivät naisia hyväksyneettaidemaalareina! Naiset turmelivat ulkomailla suomalaisten taidemaalariherrojen maineet, kuulemma,  ja ainut paikka naisella oli hellan vieressä! Voi juma…. No okei, Ehkä Elin hyväksyttiin juuri ja juuri… 

Mutta mutta, asiaan. Päivän aiheena on peruna. Siitä teemme tänään jotain ihanaa. Se on näet monipuolinen raaka-aine, eikä perunan herkullisuudesta voida kiistellä. 

Jaan teille nyt oman, yksinkertaisen ohjeeni parhaisiin perunoihin joita olen lyhyen gourmetkokkiurani aikana näpertänyt.   







Hasselbackan perunat



perunoita
voita
valkosipulia
suolaa






voi

 +valkosipuli

 + peruna












Kuori perunat.
Leikkaa niihin viiltoja niin, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni.
Ripottele pinnalle hieman suolaa.
Laita perunat voideltuun uunivuokaan.
Sulata voi.
Kuori ja murskaa valkosipulit voisulan joukkoon.
Laita tätä valkosipulivoita perunoiden päälle.










Kypsennä uunissa 200-asteessa hieman alle  tunti.



















Mukavaa loppupottuviikkoa!


Terveisin,


Pyhä Sylvi







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi :)