perjantai 30. tammikuuta 2015

Leikkileivokset
Istuskelin tässä taannoin pöydän vieressä aamupalaa syöden ja katselin balkanmakkarapakettia. Sehän on kaunis muodoltaan, kaunis kuin leivos (Sieluni ei anna rauhaa edes aamupalalla olla ajattelematta luovasti!)! Ajattelin, että vähän spray- maalia pintaan ja hieman ”kakkukoristeita” niin johan tulee herkkua tytön kahvikekkereihin!


Innostuin tästä suunnattomasti. No okei, sekosin täysin, taas ei ole tilaa kaikkia kakkuja säilyttää, mutta näitähän voi antaa pikkuisille ystäville lahjaksi (Omaan ystäväpiiriini kuuluu muutaman kuukauden ikäisestä ikeneellisestä iäkkääseen rotunaiseen!)…

Pohjana näissä leivonnaisissa ovat talousjätteet. Soitin äidilleni ja pyysin hattu kourassa ennakkoperintönä kassillisen jugurtti-, voi-, hillo- ym. purkkeja  täydentämään omaa makkarapakettivarastoa.Tarvikkeet:


- Eri muotoiset ja kokoiset muoviset purkit
- erilaisia nauhoja
- pyöreitä tarroja, helmitarroja
- värillisiä papereita, joista voi ottaa kuviolävistäjällä eri kuvioita ja - paperia josta voi tehdä ”suklaataidetta”
- vahavärejä
- softista (hile)
- hileitä/hileliimaa
Vinkkejä leivoksiin/kakkuihin


Mieti millä maalaat pohjan: haluatko maalin korostavan pakkauksen muotoja (spray-maali) vai haluatko päällisen näyttävän kermavaahdolta (akryylimaali)

Suklaakoristeet tein ruskeasta tanakasta paperista, jota taivuttelin spiraaliksi mm. kynän ympärillä. Saksilla kannattaa myös kokeilla taivuttaa ja saada ”jouhevammaksi” ja liikkuvammaksi. Paperit taipuvat yllättävän hyvin!

Softiksesta ja värillisistä papereista saa rei´ittimellä kivoja konfetteja.

Vahaväristä saa kuorimaveitsellä vaikka valkosuklaalastuja
Suklaisen kakun pinnasta saa elävän kun sekoittaa kevyesti valkoisen maalin kanssa ruskeaa ja sudilla tekee kevyitä vetoja jolloin pinnasta tulee monivärinen.

Spray maaleilla voi myös tehdä monivärisiä: ensin suihkuttaa valkoista maalia ja sitten ”ripottelee päälle kaakaojauhetta” eli maalaa vielä päältä ruskeaksi.

Hileet kannattaa laittaa maalin ollessa vielä märkää joten suunnittele etukäteen minkä kakun leivot!

4 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän ihania :D Kiitos vinkistä, näitä on ehkä pakko kokeilla :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nina kommentista!
   Näitä on huippuhauskaa tehdä! Saa kyllä tehtyä vaikka minkä kakun :)

   Lystikästä viikonloppua myös sinne :)

   Poista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi :)