tiistai 11. marraskuuta 2014

DIY: Joulukuusia kertiskuoharilaseista

Tervehdys pitkästä aikaa!

Aika on kulunut jos vaikka sun missä pikku puuhastelussa ja täällä blogin puolella olen valmistellut tulevaa Pyhän Sylvin joulukalenteria, joten päivitykset ovat jääneet vähäiseksi. Joulukalenteriin on tulossa kaikkea hauskaa mm. askarteluvinkkejä ja juurikin jouluaskarteluista innostuneena halusin jakaa teille jo yhden vinkin jouluaskarteluun.

Tarvikkeet ovat varsin yksinkertaiset, mutta lopputulos on säihkyvä!
Tarvitset kertakäyttöisiä kuoharilaseja, joista otat ne irtojalat pois ( Kertiskuoharilaseja saa lähes ”joka kaupasta”). Mustaa, hopeaa ja valkoista askartelumaalia, esim. akryylimaalia. Pelkällä mustalla ja valkoisellakin pärjää! Lisäksi hopeaa hilettä ja hopeatähti koristamaan latvaa.Nappaa kuoharilaseista jalat pois ja käännä ylösalaisin.

Tee liukuvärjäys:
Sutikoi ensin mustaa maalia, sitten harmaata tai hopeaa ja lopuksi valkoista. ”Tasaa” rajakohdat niin, että värit sekoittuvat luontevasti toisiinsa.


Kaada ”latvasta” hopeahilettä hieman kuusien päälle ja viimeistele hopeatähdellä.
Tein kolme kuusta, kolmella eri tummuusasteella. Jostain syystä yhdessä kuusessa maali hilseili pois, mutta muissa pysyi moitteetta. Saattaa olla, että pinta oli ehkä jotenkin ”talmainen” pikkujoulujen jäljiltä, mutta pintaa kannattaa kokeilla vaikka karhentaa erittäin hienolla hiomapaperilla ennen maalausta…2 kommenttia:

  1. Onpa kauniita ja kekseliäs idea :) terkuin Liisa

    VastaaPoista
  2. Kiitos Liisa kommentistasi <3

    Meinasin joskus tuossa heittää nämä pois ja sitten tuli idea, että näistä saisi tehtyä hienoja kuusia! Näitähän voisi koristella vaikka miten ja Pyhän Sylvin joulukalenteriin onkin tulossa muutama vinkki pahvisille kartioille, joulukuusille :)

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi :)