torstai 20. marraskuuta 2014

158 Syytä ottaa ryyppyMoikka moi!


Viikko lähenee taas kerran loppuaan. Työviikossa on tasan kaksi päivää: maanantai ja perjantai, eli huomenna on niistä toinen J Olen joskus kokenut niinkin, että työviikossa on viisitoista työpäivää. Ei niin kiva.

Lauantai aamulla lähdemme tyky-risteilylle: aamulla astellaan laivaan. Päivällä syömme itsemme ähkyyn, pelataan kenties yksi bingo. Juodaan itsemme hulvattomiksi ja illan suussa hoiperrellaan takaisin satamaan. Kuulostaa varsin hyvältä! Saattaa olla siis niin ettei lauantaina minusta kuulla halaistua sanaa täällä blogissa. Tuskin vielä sunnuntainakaan, alkuviikkokin on yleensä hiljainen…Nyt kuitenkin itse asiaan: Tykyristeilyhän on oiva syy ottaa ryyppy, mutta mennään ”asialinjalla”, ja otetaan kirjasta seuraava sävel. Jatketaan kirjaimella D, niin kuin Pekka ja sanalla joka on…….


…..DRAAMA


Draama on jalo taidemuoto, jonka saa siirtymään kotioloihin viinan avulla melko vaivattomasti. Tätä laatua kutsutaan sosiodraamaksi, jota ei syytä kehuta aitoudesta, elämyksellisyydestä ja vahvasta tulkinnasta.
Jouko Turkka on yrittänyt siirtää suomalaisen perinnedraaman piirteitä teatterilavalle, mutta melko laihoin tuloksin. Taitaa olla raittiusmiehiä. Turkalla on vielä pitkä tie, ennekuin akat ja kakarat lentävät hankeen ja puukko rintaan teatterissa yhtä koskettavasti kuin elämän näyttämöllä. Huudon ja metakan osa-alueella Turkan koulukunta on lähempänä tuhansien kotiestradien tasoa.
Semmonen ralli tällä kertaa! Repikää tuosta. Terveisin,

Pyhä Sylvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi :)