Työkaverini maalasi mieleeni ihanan mielikuvan jäätelöstä,
jonka ohjeen hän oli bongannut muuan kirjasta.
En tietenkään voinut vastustaa kiusausta kokeilla tätä myös
itse, ensinnäkin sen helppouden vuoksi, mutta myös siksi ettei tässä sopassa
tarvita sitä jäätelökonetta, joka kaapistani vielä uupuu…
Jokainen voi tämän ohjeen hilloviivan tilalle laittaa
jotakin itselleen maistuvampaa jos vattu ei maistu. Mulle maistui, NAM!
Vanilja-vadelmajäätelö
0,5 l täysmaitoa
2 dl ruokosokeria
1-2 vaniljatankoa
6 keltuaista
0,5 l kuohukermaa
Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan
täysmaidon ja ruokosokerin kanssa. Laita myös raaputettu vaniljatanko kattilaan
antamaan makua.
Kiehauta niin, että sokeri sulaa hyvin.
Vatkaa keltuaiset joukkoon niin, että seos hieman sakenee.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää jäähtyneeseen jäätelömassaan.
Kaada jäätelömassa laakeaan astiaan ja kipitä viemään se pakkaseen.
Kun jäätelömassa palelee pakastimessa, tee vadelmahilloke.
Vadelmahilloke
200 g vadelmia
3 rkl hillosokeria
Laita vadelmat ja sokeri kattilaan, kiehauta noin viitisen minuuttia, anna hieman jäähtyä.
Kun jäätelö on huilannut pari tuntia pakkasessa, käy sekoittamassa vadelmahillo joukkoon ”kaapimalla”. Vetele siis hilloviivoja pisin poikin, älä sekoita tasaiseksi massaksi!
Anna jäätelön valmistua pakkasessa vuorokauden verran.
Kun laitat jäätelöä tarjolle, anna sen olla hieman aikaa huoneenlämmössä ennen kuin alat pyörittämään siitä palloja!
Ohjeeseen ei tule valkuaista joten voit tehdä niistä esim. marenkia koristeeksi!
888888888
888888888
888888888
HERKULLISTA
JÄTSKITIISTAITA!
888888888
888888888
888888888
Terveisin,
Pyhä Sylvi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jo etukäteen kommentistasi :)