Mukavaa tiistaita! Leivoin viikonloppuna juuston ja viinin kaveriksi ruiskeksejä! Ne ovat helppo leipoa ja takuuvarmasti menevät kaupaksi! Jos kaipaat kaupan suolakeksitarjonnalle vaihtelua, kokeile näitä! Nämä ovat ”maustamattomia”, mutta toki voit maustaa keksisi millä haluat!
Ennen uuniin laittoa voi morttelissa hieroa esim. hieman suolaa ja timjamia yhteen ja tätä maustetta ripotella kekseille -kokeilemisen arvoista!
RUISKEKSIT
2,5 dl vettä
1 tl suolaa
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
loput ruisjauhoja (noin 3 dl)
Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää sulatettu voi ja vettä, kunnes saat tiiviin taikinan.
Kauli taikinasta 2 mm:n paksuinen levy (käytä apuna runsaasti jauhoja). Ota levystä muotilla pieniä keksejä ja siirrä leivinpaperin päälle uunipellille. Jos et halua, että keksit osittain "pullistuvat", niin painele niihin haarukalla reikiä.
Paista 200-asteessa noin 7 minuuttia, kunnes ruiskeksit ovat rapeita.
Keksit
ovat
loistavaa
tarjottavaa
syksyn
juustotarjottimilla!
Täydellistä
tiistaita!
Terveisin,
Pyhä Sylvi
noita täytyy tehdä heti,ovat varmaan hyviä.
VastaaPoistaOvat kyllä ja maustettuina voisivat toimia myös :)
VastaaPoista