perjantai 18. huhtikuuta 2014

Testissä: saunajuomana Golden Capin Raspberry Soda Light Cider
Olen jo kauan suunnitellut lisääväni testauksiani myös tänne blogiin, teidänkin luettavaksenne ja nyt se haaveistani "suurin" toteutuu.
Tämän postauksen perusteella ei ehkä kannata tehdä sitä vihon viimeistä ostopäätöstä, mutta ehkä se on suuntaa antava.


Kysymyksessä on siis suomalaisen klassikkosiiderin uutuus, vadelma soda, kevytsiideri. 

Tuote on maustettu omenasiideri joka on makeutettu aspartaamilla ja asesulfaami K:lla.
Kuluttajat saivat Golden Capin Facebook-sivuilla äänestää, minkä oman suosikkinsa menneiden vuosien siidereistä haluaisivat nähdä kauppojen hyllyillä keväällä 2014. Suosikiksi nousi Golden Cap Vadelma Light. Sen makua kehitettiin vastaamaan tämän päivän siiderikuluttajien makumieltymyksiä ja syntyi Raspberry Soda Light.

Maku:

En osaa sanoa, jos oikein kyttää pullon kylkeä niin voi havahtua vadelma suussa. Ehkä hieman hapan, horahtava, hento, ei nahkainen, ei puunkuorimainen eikä tanniininen. Raikas.


Pullokoko:

Liian suuri saunajuomaksi, 45 cl.Kerkee lämpenemään liikaa ellei hori kolmella huikalla hetulaan.


Entäpä se tärkein, juoman alkoholipitoisuus?

Litkussa on 4,7 % vol. eli sopii hyvin saunajuomaksi. Ei siis tule niin humalaan, että lauteilta pois toikkaroidessaan polttaisi kankkujaan kuuman padan kyljessä!


Mitäs muuta mieltä tästä?

Jos ei yleensä liiemmin tykkää vadelmalla maustetuista siidereistä niin tätä voi huoletta ostaa, sillä mielestäni vadelma ei tunge mitenkään liikaa (joskaan lainkaan...) läpi itseään.
Maku on raikas ja toimii hyvin lauteilla janon sammuttajana.
Mieleeni juolahti myös sellainen ajatus, että sopisi hyvin kauniin värinsä ja raikkaan makunsa ansiosta vaikka keväällä juhliin onnittelumaljaksi, jossa äiti valmistuu kolmenkymmenen työvuoden jälkeen lähihoitajaksi ja tytär saa valkolakin. Siideri voisi toimia vaikka Kir Royal- tyyppisessä alkumaljassa, mutta en ole testannut. Jos joku testaa voi laittaa kyllä kommenttia tulemaan- KIITOS :)


Ostanko toistekkin?

Jep! Raikas ja pirteä maku joka sopii saunan lauteille, illanistujaisiin ja tosissaan vaikka johonkin alkumaljaan tai synttärikekkereiden booliin!2 kommenttia:

  1. pullo oli ilmeisesti tyhjä tai sitten juoma väritöntä....perustuuko arvostelu ojasta löydettyyn hylsyyn ja sen tuoksun arviointiin kuitenki....vai holahtiko ihan huomaamatta...

    VastaaPoista
  2. :D jep jep!
    Join siiderin hitaasti nauttien, en tietenkään horien huomaamatta! Purskuttelin suussa ja syljin kuppiin niinkuin yleensä kun jotain maistellaan!!

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi :)