tiistai 14. tammikuuta 2014

TIISTAIN TOIVOTTU

Pitkästä aikaa on aikaa lorvia, eli kirjoittaa blogia. Tiistain toivotusta on jo vierähtänyt enemmän kuin mummoni muistaa, antakaa anteeksi.
Tänään tehdään tavallista kotiruokaa. Tammikuussahan kaikki lopettavat ylenpalttisen viinan kiskonnan, tupakan polton, punaisen lihan syönnin, koulun käynnin, autolla ajon, seksin harrastamisen sekä päällään seisomisen. Läskit pitää saada sulatettua, että mahtuu 27 vuotta takaperin ostettuun uimapukuun. Ihmisestä tulee naapureiden syljeksimä ja lainsuojaton jollet ole ostanut tammikuuksi (huom, tammikuuksi!) 74 käyntikerran lippua kuntosalille jossa kaikki muutkin käyvät. Jos jotain lihaa syödään lounaaksi, niin ehkä broileria. Kevyttä, vähärasvaista, vapaana kotipihoilla (muahahahaa…) tepasteltua siipikarjaa. Siksi minäkin innostuin broileria kokkaamaan koska haluan mahtua siihen 27 vuotta takaperin ostettuun uimapukuun ja jaan sen nyt teidän kanssanne. Ohje on oma ideoima, joku sen on voinut silti keksiä jo ennen minua joten älkää heristelkö nyrkkiä jos jostain löytyy täysin samanlainen ohje ( =löytämässänne ohjeessa broilerin tilalla kengurua, mausteiden tilalla rikkaruohoja, kerman tilalla tuoremehua ja täytteen tilalla puunrunkojauhetta, sama kuitenkin :) )


Jotain erilaista broilerista…

Täytetyt broilerfilerullat (ohje neljälle)

Tykötarpeet:
350 g kananpojan maustamattomia minuuttipihvejä (rasiassa 3-5 kpl)
puolikas paprika
100 g Creme Bonjour Kreikkalainen valkosipuli- tuorejuustoa
suolaa
mustapippurirouhetta
savupaprikajauhetta
valkosipulia
2 dl kevytruokakermaa
öljyä paistamiseen
hammastikkuja

Levitä fileet työlaudalle ja mausta suolalla, pippurilla ja savupaprikalla.

Pilko paprika hienoksi silpuksi.

Levitä maustettujen fileiden päälle tuorejuustoa ja sitten hienonnetut paprikat.

Kiedo seksikkäästi rullalle ja jos et halua nitojalla vetää rullaa kiinni niin tee se hammastikulla.

Lisää paistinpannulle tilkka öljyä ja valkosipulia (maun mukaan).

Paista rullat joka kulmalta.

Kun pinta on saanut väriä (eli kärähtänyt pikimustaksi) niin lisää ruokakerma sekä hieman suolaa ja laita pannu uuniin. Jos tuorejuustoa jäi yli voi sen lisätä kerman joukkoon antamaan makua. Uunissa minuuttipihvit eivät saa olla ”yön yli” jottei ne kuivu eli ne kypsyvät siinä ajassa kuin perunatkin. Jos eivät ennen. Seuraa tilannetta!!

Tarjoa pastan, riisin tai perunan sekä raikkaan vihreän salaatin ja kasvisten kanssa. Ruokajuomaksi TIETENKIN vettä!!




”Vinkkejä”

Savupaprikaa ostan aina markkinoilta, mutta tavallinenkin mieto paprikajauhe käy. ..

Kerman määrää voi säätää riippuen siitä että mitä lisäkkeenä tarjoaa ja liemeen voi lisätä myös vettä.

Kun rullat ovat valmiit, poista hammastikut ennen tarjolle panoa. Ruon jälkeen niillä voi tyhjentää ne reiät jotka odottavat vielä paikkausta.

Jos kurkkusi napsuu eikä broileri huuhtoudu vedellä voi kyytipojaksi hörpätä kevyttä ja marjaisaa roseeta.


Laskin tähän kilokalorit taivaallisen tammikuun kunniaksi. Yhdessä annoksessa on kaloreita noin 200, eli jos tämä satsi jaetaan neljälle. Lisäkkeistä kaloreita kertyy tietysti lisää, mutta broilerirulla maistuu myös pelkkien kasvisten ja salaatin kanssa. Tuorejuusto ei tässä ohjeessa ole kevyttä joten sillä saa muutaman kalorin karistettua jos sellaista käyttää. Toki vähillä kaloreilla selviää kun paistaa vaan broiskufileen ja kaveriksi kasviksia.
Kaikkein pienimmillä kalorimäärillä kuitenkin selviää kun kipittää kauppaan ja käy ainoastaan katsomassa broilerpaketteja ja laittaa hyllyyn takaisin odottamaan seuraavaa uhria.


Broilerin tuoksuista tammikuuta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi :)