maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pääsiäiskattaus






Kuten tuolla Pyhän Sylvin facebook- sivujen puolella jo kerroinkin, oli meillä ruokavieraita pitkänä perjantaina.

Ruokalajeja oli monta, ja se jos mikä on minusta hauskaa: saa näpertää pieniä annoksia, ei yhtä suurta soppaa.

Jos haluan panostaa hyvään ruokaan (ja jännittäviin juomiin), haluan myös kattauksen näyttävän kivalta!  Olen sen verran visuaalinen ihminen, että jos kutsutaan ruokavieraita, pitää myös itse kattauksen näyttää hyvältä. Nyt kun puhun ”hienosta” kattauksesta, en tarkoita, että esim. kaikki astiat pitäisi olla samaa sarjaa. Itselläni esim. kaikki lasit ovat eri sarjasta, mutta siitä juuri tulee kattaukseen lisähauskuutta. 
Toinen asia, mikä on tyypillistä itselleni, on se että käytän pöytäkoristeissa enemmän mielikuvitusta kuin rahaa. Tämänkin kattauksen koristeet ovat hyvinkin edullisia: kolme isoa valkoista pääsiäismunaa, jotka ostin viimevuonna, kahdessa (vanhassa) lasimaljakossa kimppu koivun oksia ja muutama vaaleankeltainen neilikanoksa. Kahdessa lasiastiassa kynttilät ja pirteät lautasliinat, jokaiselle ruokailijalle kahdet erilaiset. Menulaput tulostin vaaleankeltaiselle paperille ja ”naksutuskoneella” viimeistelin ne kirjoittamalla ”easter menu”.  Pääsiäisen kunniaksi olin kylvänyt ohraa pieniin viinilaseihin ja myös ne pääsivät kattausta koristamaan.



Tätä kattausta varten ostin siis ainoastaan kaksi kynttilää, nipun neilikoita (joista suurimman osan levitin pisin muuta huushollia) ja lautasliinat! 














































































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi :)