torstai 13. marraskuuta 2014

Tiistain toivottu: Puolukka-kinuskipiirakka





Mikä olisi hyvää ja helppoa leivonnaista kahvin kanssa. Jotain vuodenaikaan sopivaa?

Tässä olisi yksi helppo ja mehevä: Puolukka-kinuskipiirakka, jonka pohja tehdään piimäpiirakan ohjeella. Päälle ripotellaan puolukoita ja ihanaa makeutta ja pehmeyttä tuo helppo ja takuuvarma kinuski!





PIIMÄPIIRAKKAPOHJA:
4,5 dl   piimää
3 dl      sokeria
100 g   sulatettua margariinia
3 tl       soodaa
2 tl       vaniljasokeria
7 dl      vehnäjauhoja

Päälle:

puolukoita + sokeria

Kinuski:

2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria

Sekoita ainekset hyvin keskenään ja levitä uunipellille.

Ripottele päälle puolukat, joihin olet lisännyt hieman sokeria.

Paista 200 °c noin 30 minuuttia.

Keitä noin 15 minuuttia kinuskia. Kinuski on valmista kun se alkaa olemaan jämäkämpää. Jos olet epävarma, tee vesilasitesti: Tiputa kylmään veteen tippa kinuskia. Jos se jää yhtenäiseksi pisaraksi, on kinuski valmista!


Kaada Jäähtynyt kinuski jäähtyneen piirakan päälle ”nauhoina”. 































































Kinuskia!!

Terveisin,
Pyhä Sylvi