lauantai 7. helmikuuta 2015

Suklaiset kuppikakut














Ystävänpäivä lähestyy ja mikäs olisikaan sen suloisempaa ystävänpäiväkahvitarjottavaa kuin suklaiset kuppikakut!
Jos ystäväpiirissäsi on erityisruokavaliota noudattavia, sopivat nämä kuppikakut täydellisesti myös heille, sillä pohja on täysin gluteeniton. Maidottomillekin saa tämän ohjeen mukaan tehtyä, vinkki siitä alempana. Maidottomaan kuorrutteeseen kokeilisin vaikka vispautuvaa Alpro Soyaa. Netistä löysin myös yhden ohjeen maidottomaan kreemikuorrutteeseen, mutta en ole sitä kokeillut, ohje löytyy alempaa! 




Suklaiset kuppikakut (n. 15 kpl)


Gluteeniton pohja:
125 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl riisijauhoa
2,5 dl Semper Fin Mix jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl kylmää kahvia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksi muna kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen nesteen kanssa. Jaa taikina leivosvuokiin ja paista 225 °C:ssa n. 10 minuuttia.



Kuorrutus:

levy Fazerin sinistä
pieni purkki rahkaa
pieni purkki (2 dl) kuohukermaa
(sokeria)

Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma (ja halutessasi sokeri) vaahdoksi ja lisää siihen rahka. Lisää sulatettu suklaa hieman jäähtyneenä kerma-rahkan joukkoon ja ”nostele” massa sekaisin. Pursota kuppikakkujen päälle ja koristele!





Koristeet:

Suloinen ystävänpäiväkoristelu kuppikakuille syntyy luonnon valkoisista sokerihelmistä ja pienimmistä hopea-luonnonvalkoisista sokerihelmistä. Kirsikaksi kakun päälle leikkasin hilesoftistarrasta sydämet jotka teippasin kiinni hammastikkuihin!




















































Lisävinkkejä erityisruokavalioihin:


Jos haluat kuppikakkupohjista täysin maidottoman, voit voin tilalle laittaa Flora laktoositonta margariinia, joka on täysin maidoton!
Gluteenittoman kuorrutteen saat tehtyä tummasta suklaasta tai seuraavan ohjeen mukaan:






Gluteeniton kuorrutus:
50 g voita
2 dl tomusokeria
100 g tuorejuustoa (maustamaton)
50 g tummaa suklaata
1 rkl kylmää vahvaa kahvia

Sulata ja jäähdytä suklaa. Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi seokseksi ja sekoita hyvin vatkaten joukkoon tuorejuusto. Lisää seokseen sulatettu suklaa ja kylmä kahvi. Sekoita vatkaimella tasaisen sileäksi. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele. Kuorrutteesta riittää 4 isoon tai 6 normaalikokoiseen muffinssiin.









Maidoton kreemikuorrute:

115g margariinia (maidoton, esim. Sunnuntai)
115g kasvirasvaa 
8dl tomusokeria (laiton puolet itse jauhettua täysruokotomusokeria)
1,5 tl vaniljauutetta
n. 0,5 dl soijamaitoa / soijakermaa

Vatkaa margariini ja kasvirasva hyvin kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista noin kolme minuuttia. Lisää vanilja ja soijamaito, jatka vatkaamista vielä 5-7min, kunnes seos on hyvin ilmavaa. Pursota tai levitä jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.