tiistai 8. huhtikuuta 2014

Tiistain Toivottu









Pitkästä aikaa on taas aika julkaista "Tiistain Toivottu" ja tällä kertaa valmistamme pääsiäispöytään herkullisen New Yorkilaisen juustokakun joka raikkaan sitruunan ansiosta sopii hyvin pääsiäisen herkutteluun ja ylipäätään kevääseen.


Siihen "aitoon" New Yorkin juustokakkuun kuuluu grahamkeksipohja ja täyteläinen tuorejuustotäyte - ja kakku täytyy ehdottomasti valmistaa uunissa, ei hyydyttämällä.

Joidenkin ohjeiden mukaan tähän käytetään Philadelphia- tuorejuustoa, mutta itse käytin tällä kertaa Valion Viola- tuorejuustoa ja syötäväähän siitäkin tuli :)











Juustokakku



Pohja:

250 g Digestive-keksejä
reilu desi voisulaa (eli hieman päälle 100 g)

Täyte:

600 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
4 munaa
1 rkl hienoksi raastettua sitruunankuorta
(itse laitoin lisäksi puolikkaan sitruunan mehun, koska halusin sitruunan maistuvan kunnolla)
200 g ranskankermaa

Koristeeksi:
Eri kokoisia suklaamunia




Rypistä leivinpaperiarkki ja asettele se irtopohjavuokaan.
Jos haluat reunasta kauniin ja ei kotikutoisen- näköisen niin leikkaa paperista vain pohjan kokoinen pala. Tällöin voit hieman voidella reunoja.

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula.

Painele keksiseos kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Sekoita tuorejuusto ja sokeri vatkaimella. Lisää jauhot.

Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Lisää lopuksi sitruunankuori (ja halutessasi myös mehu) ja ranskankerma.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.

Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti.

Jäähdytä kakku, peitä foliolla ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.


Koristele kakku pääsiäispöytään erikokoisilla suklaamunilla.











Vinkkejä:


Kakulle saa raikkaan kastikkeen vadelmista: Sulata 500 g kotimaisia pakastevadelmia. Painele vadelmat lusikalla tiheäsilmäisen siivilän läpi, jolloin siemenet jäävät siivilään. Kastiketta voi notkistaa hieman vedellä ja makeuttaa sokerilla.

Kakku on todella hyvää myös hieman lämmitettynä jolloin sen seuraksi voi pyöräyttää vaniljajäätelöstä palloja.






Maukasta pääsiäisen aikaa toivottelee
Pyhä sylvi