tiistai 28. lokakuuta 2014

Tiistain toivottu: Bouillabaisse ja aioli




Tänään kokataan herkullista keittoa, Bouillabaissea. Keittoon tulisi ”oikeasti” raakaa lohta ja muuta kalaa, sekä simpukoita, mutta tämä on oma versioni tästä.  Ohjeeseeni ei tule perunaa, mutta voit lisätä sitä halutessasi!






Pyhän Sylvin Bouillabaisse ja aioli




Hieman alle kilo savustettua lohta
1 sitruunan mehu
rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
pala purjoa
3 porkkanaa
2 lehtisellerinvartta
sahramia
noin 8 dl vettä
2 dl valkoviiniä
1 dl tomaattisosetta
pussillinen isoja katkarapuja
suolaa
1 mieto chili


Lisäksi:

Uunituoretta patonkia


Aioli:

1 valkosipulinkynsi
1 keltuainen
1 rkl limen mehua
½ tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 ½ dl oliiviöljyä




Valmista aioli, eli valkosipulimajoneesi:

Vakaa sähkövatkaimella hienonnettu valkosipulinkynsi, keltuainen, limemehu sekä mausteet.
Lisää öljy aluksi tipoittain rivakasti vatkaten ja kun kastike sakenee, valuta loppu öljy ohuena nauhana.



Bouillabaissen valmistus:

Mausta savukalaa hieman sitruunalla.
Pilko vihannekset ja kuullota ne öljyssä.
Lisää sahrami ja kääntele vielä hetki. Kaada joukkoon vesi ja valkoviini. Keitä noin 5 minuuttia.
Lisää kalapalat, tomaattisose ja loput mausteet. Anna kiehahtaa muutama minuutti ja lisää isot katkaravut, älä keitä enää jottei katkaravut sitkiydy.



Tarjoile aiolin ja tuoreen patongin kera.
















































































Mukavaa tiistain jatkoa !

Terveisin,
Pyhä Sylvi





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen kommentistasi :)