tiistai 30. syyskuuta 2014

Tiistain toivottu: Suklainen kakku



Leivoin viimeviikon lopuksi ihanan suklaakakun, jonka ohjeen löysin joulukirjani sivuilta ja ajattelin laittaa ohjeen siitä kera kuvien Tiistain toivottuun. Tämä kakku on erittäin hyvä ja juhlava, sopii suklaan ystäville olematta kuitenkaan liian makea kaikesta suklaamäärästä huolimatta! Pohjankin vaivannäkö kannattaa, sillä siitä tulee erittäin maistuva ja mehevä!






Suklainen kakku

(Noin 14 annosta)


Ainekset:


Pohja:

200 g tummaa suklaata
50 g voita
6 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
½ dl vehnäjauhoja



Väliin maitosuklaamousse:

200 g maitosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa



Kuorrutus:

100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa




Valmistusohje:


Valmista kakkupohja vuorokautta ennen kakun täyttämistä. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 24 cm) leivinpaperilla. Paloittele suklaa. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa samoilla vatkaimilla. Kääntele keltuaisvaahto suklaaseen. Lisää joukkoon mantelijauhe ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikinaan valkuaisvaahto kevyesti nostellen. Kaada taikina vuokaan.
Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan. Nosta jäähtymään hetkeksi ritilälle ennen vuoan irrottamista. Poista vuoka ja puhdista se. Peitä kakku vuoalla ja anna vetäytyä seuraavaan päivään.


Valmista mousse. Paloittele ja sulata maitosuklaa. Anna jäähtyä. Vaahdota kerma. Notkista kulhossa tuorejuusto ja sekoita suklaa tuorejuustoon. Sekoita joukkoon kermavaahto.
Leikkaa kakku kahteen osaan. Levitä maitosuklaamousse kakkupohjalle. Nosta päälle levy.

Valmista kuorrutus. Rouhi suklaa. Kuumenna kattilassa kerma kiehumispisteeseen. Lisää joukkoon suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Valuta kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa.










































































SUKLAISTA TIISTAITA!!

Terveisin,
Pyhä Sylvi














1 kommentti:

  1. Vaikuttaapa herkulliselta, täytyy tehdä viikonloppuvieraille kahvipöytään. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen kommentistasi :)